ING Bank devine broker la BVB, în timp ce Raiffeisen Bank se retrage de la tranzacţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ING Bank va intra broker pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), timp în care Raiffeisen Bank a anunţat marţi că nu va mai oferi în portofoliul său serviciile de tranzactionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii săi, din cauză că cererea pentru astfel de produse este modestă.

”În urma hotărârii Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB) din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calităţii de participant la sistemul de tranzacţionare al BVB pe piaţa reglementată la vedere şi înscrierea în Registrul Participanţilor pentru ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti”, arată un anunţ publicat marţi pe site-ul bursei.

ING Bank ieşise din activitatea de brokeraj în anul 2012. 

La rândul său, Raiffeisen Bank a anunţat marţi că, începând de anul viitor, nu va mai oferi servicii de tranzacţionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţă bursieră, în numele şi pentru clienţii săi.

"Continuăm eforturile de simplificare a activităţii bancare, în special în contextul noilor reglementări europene care au ca efect creşterea complexităţii şi a costurilor aferente serviciului de tranzacţionare de instrumente financiare, în condiţiile în care cererea pentru astfel de produse rămâne modestă pe ansamblul pieţei locale. Vom continua să oferim clienţilor noştri fondurile de investiţii administrate de Raiffeisen Asset Management şi servicii dedicate segmentelor Premium şi Private Banking", spune James Stewart, vicepreşedintele pentru Trezorerie şi Pieţe de Capital al Raiffeisen Bank, într-un comunicat.

Oficialii spun că Raiffeisen Bank va facilita transferul către entităţi specializate ale grupului Raiffeisen pentru clienţii instituţii financiare şi pentru clienţii persoane fizice cu portofolii individuale mari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite