Grupul Digi a împrumutat 140 milioane euro pentru a finanţa achiziţia operatorului de telecomunicaţii din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
euro

RCS & RDS şi DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság au contractat un împrumut de 200 milioane euro de la Citibank N.A., London Branch şi ING Bank N.V., din care 60 milioane euro sunt destinate pentru scopuri generale corporative ale societăţii.

Digi Communications NV a informat luni Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu privire la un împrumut pe termen scurt pe care l-a contractat vineri, cea mai mare parte fiind necesară finalizării achiziţiei operatorului de telecomunicaţii din Ungaria.

„Societatea doreşte să-şi informeze acţionarii şi investitorii că pe data de 13 Octombrie 2017, RCS & RDS S.A. (subsidiara din România a Societăţii - „RCS&RDS”), DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (subsidiara din Ungaria a RCS & RDS S.A- „Digi Kft.”), în calitate de împrumutaţi, Societatea, în calitate de garantor, şi Citibank N.A., London Branch şi ING Bank N.V. în calitate de aranjori, au încheiat un împrumut pe termen scurt cu două facilităţi în valoare agregată de 200.000.000 EUR ( „Imprumut Bridge 2017”)”, a informat grupul.

Potrivit acestuia, una dintre facilităţi, în valoare de 140.000.000 EUR, a fost obţinută pentru a finanţa achiziţia operatorului de telecomunicaţii din Ungaria, Invitel Tavkozlesi Zrt., de către Digi Kft.

Cealaltă facilitate, în valoare de 60.000.000 EUR, a fost obţinută pentru scopuri generale corporative ale societăţii.

Imprumutul Bridge 2017 are o maturitate de 12 luni. Poate fi extins pentru o perioadă suplimentară de până la 6 ori 12 luni.  Profitul net al DIGI Communications NV, companie care activează în România, Ungaria şi Spania, a fost de 16 milioane EUR în perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2017, se arată în  raportul financiar remis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit acestuia, în trimestrul 2 al anului trecut, compania a înregistrat o pierdere netă de 6,5 milioane EUR pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2016.

În raportul financiar remis BVB, compania informează că doar din diferenţele de curs valutar a câştigat 3,2 milioane euro. În opinia reprezentanţilor companiei, rezultatele exerciţiului financiar 2017 ar putea fi însă afectate de o serie de riscuri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite