Industria, mai puţin productivă decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Productivitatea din industrie a scăzut faţă de anul trecut
Productivitatea din industrie a scăzut faţă de anul trecut

Productivitatea muncii, un indicator al eficienţei activităţii angajaţilor, a scăzut în industrie cu 1,3% în primele opt luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.



Declinul productivităţii muncii a accelerat faţă de prima jumătate a acestui an, când s-a înregistrat o scădere a productivităţii de doar 1,1%.

Scăderea productivităţii a fost generată în special de diminuarea producţiei din sectorul extractiv, care nu a fost însoţită de o reducere corespunzătoare a personalului.

„În perioada 1.I-31.VIII.2016 comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 1,3% din cauza scăderii industriei extractive (-13%) şi industriei prelucrătoare (-1%)", arată raportul INS.

În primele opt luni din acest an, producţia industrială a crescut cu 1,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, avans susţinut de industria prelucrătoare, care a consemnat un plus de 2,1%.

La 31 august 2016, în sectorul industrial din România lucrau 1,36 milioane de angajaţi, în creştere cu 30.400 faţă de august 2015, reprezentând circa 29% din numărul total de salariaţi din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite