Încă o bancă măreşte avansul la creditele imobiliare: Garanti Bank cere 40% pentru împrumuturile în euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţiile de creditare imobiliară la Garanti Bank nu se schimbă, dar avansul creşte la 40%
Condiţiile de creditare imobiliară la Garanti Bank nu se schimbă, dar avansul creşte la 40%

În contextul în care proiectul legii privind darea în plată a intrat în linie dreaptă la Parlament, Garanti Bank anunţă, într-un comunicat, că modifică politica de creditare la împrumuturile imobiliare în euro.

„Avansul minim pentru un credit de investiţii imobiliare în euro devine 40% începând cu luna aprilie.

Totodată, banca diminuează ponderea creditului în valoarea garanţiei (LTV), de la 75% la 60%, pentru creditele imobiliare în euro şi creditele de consum cu ipotecă în euro“, se arată în comunicatul băncii.

O decizie „de natură prudenţială“

Condiţiile de accesare aferente creditelor în lei rămân neschimbate, atât în ceea ce priveşte avansul minim, cât şi ponderea creditului în valoarea garanţiei, precizează banca.

„Decizia de a majora avansul la creditele imobiliare în euro este de natură prudenţială şi vine în urma unei analize a pieţei şi a estimărilor aferente. Garanti Bank are un produs imobiliar foarte competitiv şi vom continua să fim alături de clienţii noştri pentru a le oferi cele mai bune soluţii financiare, atât în lei, cât şi în euro“, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere.

TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, şi are peste 14 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite