Încă o bancă lansează plata cu telefonul la comercianţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefonul mobil a devenit, pe rând, cameră foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia şi funcţia de card bancar. Tehnologia evoluează, iar comportamentele clienţilor se schimbă, inclusiv atunci când vine vorba de plăţi.

Raiffeisen Bank lansează RaiPay, aplicaţia Android prin care clienţii săi pot plăti contactless cu telefonul la comercianţi. RaiPay permite adăugarea simplă, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit şi realizarea plăţilor la POS, inclusiv a plăţilor în rate fără dobândă.  

  

„De astăzi, clienţii Raiffeisen Bank vor putea plăti cu telefonul, la POS. Simplu, rapid şi la fel de sigur că atunci fac o plată cu cardul. RaiPay vine natural să completeze suita de aplicaţii digitale lansate anul acesta, după ce, din luna mai, le-am prezentat clienţilor noştri noile aplicaţii de internet şi mobile banking”, a spus  Steven van Groningen, Preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank România.  

  

 Aplicaţia RaiPay este rezultatul colaborării unei echipe internaţionale, fiind dezvoltată la nivelul grupului Raiffeisen Bank Internaţional şi va fi folosită în alte trei ţări: Cehia, Bulgaria şi Serbia. RaiPay este o aplicaţie de sine stătătoare, dedicată clienţilor care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel puţin versiunea 5.0.  

  

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei paşi simpli: descarcă aplicaţia din Google Play Store, adaugă cardurile, de debit ori de credit, de persoană fizică sau juridică, şi pot începe cumpărăturile. Cei care au un card de cumpărături Raiffeisen Bank pot face inclusiv plăţi în rate fără dobândă, direct cu telefonul.  

Faţă de alte aplicaţii de plată cu telefonul, RaiPay permite o înregistrare foarte rapidă a cardurilor, prin tehnologia NFC (Near Field Communication-comunicare în câmp apropiat), aceeaşi tehnologie folosită şi pentru plata la POS cu telefonul. Cu ajutorul aplicaţiei RaiPay, clienţii pot avea toate cardurile Raiffeisen Bank la îndemână, online, fără a mai fi necesar să le folosească şi pe cele fizice. 

  

Plata cu telefonul este la fel de simplă ca o plată contactless cu cardul. Pentru a face o plată, clienţii apropie smartphone-ul de POS şi aprind ecranul. Pentru plăţile mai mari de 100 de lei este necesară deblocarea ecranului, iar pentru plăţile de peste 500 lei se va cere autorizarea prin introducerea parolei aplicaţiei. Clientul poate face câteva plăţi succesive sub 100 lei doar cu aprinderea ecranului telefonului, după care se solicită autentificare, indiferent de valoarea plăţii. 

  

Chiar dacă smartphone-ul nu este conectat la internet, cu RaiPay se pot face până la 10 plăţi la POS, după care se va solicita conectarea la internet.  

  

Utilizarea RaiPay este gratuită, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar plăţile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane. Aplicaţia este disponibilă atât în limbă română cât şi în engleză.  

  

Raiffeisen este cea de-a treia bancă care lansează acest serviciu, după Banca Transilvania şi ING Bank, plata cu telefonul urmând să fie lansată şi de BCR.   

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite