Tot mai multe bănci vor acorda credite 100% online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul băncilor care acordă credite 100% online va creşte curând, alte două instituţii bancare anunţând că vor lansa un astfel de serviciu.

În prezent, doar ING Bank, Libra Internet Bank, TBI Bank şi Raiffeisen Bank pot acorda credite 100% online, numărul acestora crescând curând cu 2, după ce BCR şi CEC Bank vor lansa astfel de fluxuri de creditare, scrie wall-street.ro. În cazul băncii de stat nu se cunoaşte încă data exacta, în timp ce BCR ar urma să ofere produsul până în toamnă. Pentru implementarea solutiei in cazul CEC Bank, institutia de stat lucreaza cu Deloitte, FinTech OS şi furnizorul de semnătură electronică Namirial.

Dincolo de creditarea 100% online, cele două bănci urmează să fie "colege" şi în grupul instituţiilor financiare din România care oferă transferuri interbancare instant, având în vedere că BCR va integra soluţia oferită de Transfond până la finalul acestui an. 

  

CEC Bank şi Banca Transilvania au lansat oficial acest tip de serviciu de plăţi instant la finalul lunii aprilie a acestui an. 

  

Dintre ceilalţi jucători de pe piaţă din România, este de aşteptat că şi Banca Transilvania să îşi digitalizeze complet fluxul de creditare, după ce în luna aprilie a anului trecut a lansat "creditul online" cu semnare în sucursale. 

  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite