STUDIU Şase din zece dezvoltatori apreciază că preţurile locuinţelor vor creşte în următorul an

STUDIU Şase din zece dezvoltatori apreciază că preţurile locuinţelor vor creşte în următorul an

Circa 60% dintre dezvoltatori imobiliari se aşteaptă la creşteri de până în 10% a preţului pe mp al locuinţelor, în următorul an, conform unui studiu realizat de expoziţia imobiliară Imobiliarium.

Pe de altă parte, circa 30% dintre aceştia consideră că preţurile vor stagna în acelaşi interval, iar 10% sunt de părere că vor scădea.

Potrivit acestora, cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost, de-a lungul timpului, birocraţia şi lipsa forţei de muncă, urmate îndeaproape de evoluţia imprevizibilă a factorilor externi, precum programul Prima Casă, finanţarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Profilul dezvoltatorului de locuinţe din Bucureşti şi împrejurimi

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobliarium Băneasa activează pe piaţa locală de peste 3 ani, iar restul de 25% se încadrează în perioada 1 – 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au în portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axează pe ambele tipuri de locuinţe. În plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de aceştia se încadrează în segmentele premium şi middle price.

„Activitatea de dezvoltator imobiliar vine la pachet cu o responsabilitate extrem de mare deoarece arhitectura oraşului este într-o continuă schimbare, iar proiectele noastre sunt parte integrantă din această schimbare. Prin intermediul lor dorim să readucem la viaţă zone premium ale Bucureştiului şi, în acelaşi timp, să le sporim şi valoarea. Actualmente, ne regăsim în etapa de implementare a proiectelor lansate. Aşadar, în ceea ce priveşte proprietăţile noastre de pe Calea Victoriei, suntem aproape de finalizarea lucrărilor pentru primul nostru proiect de spaţii de birouri - H Victoriei 109 şi suntem în curs de finalizare a etapei de consolidare pentru proiectul rezidenţial H Victoriei 139 - unul dintre proiecte noastre premium. De curând am demarat lucrările de construcţie pentru H Pipera Lake, un ansamblu rezidenţial modern, dezvoltat pe malul lacului Pipera, iar anul viitor, în 2020, plănuim să dăm startul lucrărilor la H Eliade 9 Residence, un alt proiect rezidenţial din categoria premium. De asemenea, intenţionăm să continuăm şi investiţiile în portofoliul de proprietăţi”, a declarat Ana - Maria Pop, Chief Operating Officer al Hagag Development Europe.

„Piaţa construcţiilor rezidenţiale din România a fost şi încă este o piaţă puternic fragmentată, cu foarte puţini jucători capabili să susţină proiecte rezidenţiale de mari dimensiuni pe perioade lungi de timp. Impact Developer & Contractor are un istoric relevant de 28 de ani pe piaţa rezidenţială din România iar Greenfield Residence a început dezvoltarea acum 12 ani. Proiectele de acest tip sunt excepţii pe piaţa imobiliară din România, pe care predomină proiecte condiţionate de spaţii limitate. Suntem într-o fază de maturizare a pieţei, care se manifestă atât prin disponibilitatea şi creşterea calităţii ofertei, dar şi prin creşterea gradului de „sofisticare” a nevoilor clienţilor. Mediul economic stabil favorizează interesul clienţilor de a fi mai pretenţioşi şi de a cere atât locaţie bună, dar şi calitate, certificări ale proiectului şi cât mai multe facilităţi şi beneficii. De aceea, suntem convinşi că proiectele noatre curente din Bucureşti, Luxuria Domenii Residence şi Greenfield Residence vor continua să aibă un avantaj concurenţial hotărâtor atât prin prisma unicităţii proiectelor, dar şi prin stabilitatea şi încrederea pe care o oferim clienţilor” a declarat Răzvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor.

Printre ansamblurile care vor participa la targul Imobiliarium din 11-13 octombrie se numără Neo Timpuri Noi – divizie a One United, AFI City, Cordia-Parcului 20, Greenfield Residence, Luxuria Domenii Residence, Arcadia Apartments Domenii, H Pipera Lake, Victoriei 139, Cloud 9 Residence, American Village, Valletta Residence, Hils Pallady Apartments, City Point Aviatiei, Atria Urban Resort, Apptown Residence, Swiss Lake Residence, Casa Presei Residence, Satul Scandinav, Metropolitan Residence.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: