Cât costă un teren în apropierea Bucureştiului

Cât costă un teren în apropierea Bucureştiului

Cât costă un teren în apropierea Bucureştiului. Preţul porneşte de la un euro pe metrul pătrat, dar ajunge şi la sute de euro, în funcţie de amplasare

Preţul terenurilor variază puternic în jurul Bucureştiului, de la un euro pe metrul pătrat în Buftea, Chiajna sau Baloteşti până la valori de 120 de euro de euro pe metrul pătrat în Bragadiru, 125 de euro pe metrul pătrat în Otopeni sau 350 de euro pe metrul pătrat în Voluntari. „Adevărul“ vă prezintă cât costă un teren în apropierea Bucureştiului în funcţie de localităţile înconjurătoare.

Cât costă un teren în apropierea Bucureştiului. Ce influenţează preţul unui teren

În cazul în care sunteţi interesat de construirea unei case trebuie să ştiţi că preţul unui teren variază în funcţie de mai multe criterii: dacă este într-un oraş sau comună, intravilan sau extravilan, cu ieşire la vreun drum naţional sau şosea, cu utilităţi în apropiere sau nu. De asemenea, accesul este important, dacă există un singur proprietar sau mai mulţi şi trebuie făcută succesiune, sau dacă este teren agricol sau nu. În fine, preţul unui teren creşte dacă în apropierea sa va fi construită o autostradă sau ansambluri rezidenţiale, sau scade dacă se află în apropierea unor locuri nedorite, precum groapa de gunoi de la Glina sau diverse obiective industriale.
 

Cât costă un teren în apropierea Bucureştiului. Exemple de preţ

În Otopeni, oraş aflat în apropiere de Capitală la doar 18 kilometri pe DN1, un teren se vinde se vinde pe site-ul Imobiliare.ro cu 30 de euro pe metrul pătrat. În schimb, un alt teren care face parte dintr-un lot de parcele pentru case (Petre Ispirescu Residence), preţul sare deja la 120 de euro pe metrul pătrat.
 
În comuna Ştefăneştii de Jos, un teren de 438.000 de metri pătraţi, cu front stradal de 255 de metri pătraţi este scos la mezat cu 10,9 milioane de euro, ceea ce înseamnă 24,8 euro pe metrul pătrat.
 
În Bragadiru, pe un teren de 53.000 de metri pătraţi proprietarul cere 6,36 de milioane de euro, adică 120 de euro pe metrul pătrat.
 
În Voluntari preţul deja este mult mai mare. Pe un teren intravilan de 24.000 de metri pătraţi cu front stradal de 350 de metri pătraţi se cer 3,6 milioane de euro, ceea ce înseamnă 150 de euro pe metrul pătrat. În fine, pe un alt teren, de 8.877 de metri pătraţi, aflat în zona Porsche Bucureşti Nord, preţul ajunge deja la 350 de euro pe metrul pătrat
 
La celălalt pol avem Buftea, unde un teren extravilan de 4.000 de metri pătraţi cu front stradal de 47 de metri pătraţi, aflat în zona Sud, este scos la mezat de o bancă pentru un euro pe metrul pătrat
 
Un alt teren, de 97.576 de metri pătraţi, tot extravilan, dar aflat în Mogoşoaia, are un preţ tot de un euro pe metrul pătrat şi tot în cadrul unei vânzări efectuate de către o bancă. Şi în Chiajna se găsesc terenuri pornind de la un euro pe metrul pătrat, ba chiar şi în Otopeni.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările