Case din lemn foarte ieftine: care sunt costurile, avantajele şi dezavantajele

Case din lemn foarte ieftine: care sunt costurile, avantajele şi dezavantajele

Un model de casă din lemn ieftină

Casele din lemn pot fi foarte ieftine, fiind o alternativă bună de luat în calcul pentru căminul mult dorit. O casa de lemn prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje şi este indicat să te informezi bine înainte de a face o investiţie şi să alegi varianta care se potriveste cel mai bine bugetului şi nevoilor tale. „Adevărul“ vă prezintă câteva case din lemn ce pot fi construite cu un buget restrans.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai puţin de 20.000 de euro - proiect de casă din lemn foarte ieftină

 
Firma HoneyWood poate construi casa din lemn Springwood, cu o suprafaţă totală de 72,54 metri pătraţi, exact acolo unde doreşti, cu numai 19.044 de euro. Casa nu are etaj, parterul fiind alcătuit din living (30,1 metri pătraţi, cu bucătărie inclusă), două camere, hol şi două băi. La mai puţin de 20.000 de euro preţul, acest proiect de casă din lemn poate fi considerat ieftin.
case din lemn foarte ieftine
 

Case din lemn foarte ieftine, fără compromis la spaţiu

Nu trebuie să faci compromis la spaţiu din cauza bugetului limitat. Există case din lemn foarte ieftine în care te poţi bucura de spaţii deschise. Un astfel de exemplu este proiectul de  casa din lemn Summerwood construită tot de firma HoneyWood. Casa Summerwood, cu o suprafaţă totală de 147,69 metri pătraţi, are un preţ de vânzare de 31.475 de euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul constructorului. Parterul de 69,98 metri pătraţi include livingul, bucătăria, garajul, baia şi un hol, iar etajul, de 77,71 metri pătraţi – patru dormitoare, o baie, un hol şi un balcon. 
 
case din lemn foarte ieftine
 

Proiect de casă de lemn ieftină de la 17.000 de euro

Firma Apicom construieşte cu preţuri începând de la 17.000 de euro o casă de lemn cu o suprafaţă totală de 80 de metri pătraţi. Deşi preţul este mic, acest proiect de casă din lemn nu include TVA, dar nici fundaţia, transportul, masa şi cazarea echipei de montare – elemente care variază de la caz la caz. Casa include două dormitoare, baie, bucătărie, cămară, cameră de zi şi un hol. Pachetul standard conţine structura de lemn, structura de acoperiş, acoperiş Guttanit roşu, gresie şi faianţă în baie şi bucătărie, obiecte sanitare, carton ipsos de 12,5 milimetri, vopsea lavabilă, parchet laminat, izolaţie de 10 centimetri, termisistem exterior de 5 centimetri, uşi şi ferestre termopan din lemn stratificat. De asemenea, la cerere se pot adăuga acoperiş cu şindrilă luminoasă, jgheaburi, burlane, tencuială decorativă, instalaţie electrică, instalaţie de încălzire sau horn. În ciuda unor costuri neacoperite în „pachetul standard”, şi acest proiect se poate număra printre cele de case din lemn ieftine.

case din lemn foarte ieftine
 
 

Case din lemn foarte ieftine cu mansardă

Cei care vor şi mansardă, se pot orienta pentru acest model de casă din lemn ieftină. Cu 35.000 de euro, Casaneo Construct construieşte la cheie o casă cu mansardă cu o suprafaţă de de 85 de metri pătraţi, la care se adaugă o terasă acoperită, balcon descoperit şi copertină auto. La parter sunt patru încăperi – livinng, bucătărie, baie şi hol, iar la mansardă – două dormitoare, baie şi hol. 
   
case din lemn foarte ieftine
 

Casă din lemn ieftină, dar cu etaj

Firma Bege & Bege Company vinde la promoţie în această perioadă casa din lemn Ildiko cu 28.000 de euro, fără TVA. De asmenea, preţul nu include fundaţia, transportul şi masa echipei de montare. Casa Ildiko include la parter un living de 39,23 metri pătraţi, bucătărie de 9,12 metri pătraţi, cămară (3,72 metri pătraţi), baie (6,12 metri pătraţi) şi o terasă de 10,2 metri pătraţi, iar la etaj - două dormitoare de câte 24 de metri pătraţi şi un hol de 3,6 metri pătraţi.  

case din lemn foarte ieftine
 
O casă din lemn presupune atât aventaje, cât şi dezavantaje. De aceea este foarte important să le pui în balanţă înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte achiziţionarea unei astfel de case. 
 
Printre avantajele caselor din lemn se numără faptul că aceasta se construieşte într-un timp relativ scurt, este mai ieftină decât o casă din cărămidă, de exemplu, lemnul este cel mai bun izolator dintre materialele naturale, atât din punct de vedere termic, cât şi fonic, iar rezistenţa la cutremure este mai mare. 
 
Printre dezavantaje, amintim faptul că o casă de lemn are o durată de viaţă mai redusă (în medie, 100 de ani) decât o casă realizată din cărămidă, de exemplu, iar dacă locuinţa este una cu etaj, podeaua acesteia ar trebui izolată fonic, întrucât duşumeaua trepidează şi scoate zgomote. 

Totuşi, avantajele, mai cu seamă cele care ţin de preţ, determină tot mai mulţi români dornici să-şi construiască o locuinţă să ia în considerare şi casele din lemn foarte ieftine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: