Început bun de an în sectorul construcţiilor: Lucrările au crescut cu 8,7% în februarie, susţinute de activităţile de reparaţii capitale

Început bun de an în sectorul construcţiilor: Lucrările au crescut cu 8,7% în februarie, susţinute de activităţile de reparaţii capitale

Lucrările de construcţii în cazul clădirilor nerezidenţiale au crescut cu 17,2% în februarie comparativ cu aceeaşi lună din 2015 FOTO Mediafax

Lucrările de construcţii au crescut, în a doua lună a acestui an, cu 8,7% faţă de aceeaşi februarie 2015, susţinute de avansul puternic al lucrărilor de reparaţii capitale, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ştiri pe aceeaşi temă

În ianuarie, lucrările de construcţii au crescut cu 6,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. 
 
Cumulat pe primele două luni, construcţiile au avansat cu 4,3% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
Statisticile oficiale arată că, în februarie 2016, s-au înregistrat creşteri, comparativ cu a doua lună din anul trecut, la clădirile nerezidenţiale, cu 17,2%, la clădirile rezidenţiale, cu 17%, şi la construcţiile inginereşti, cu 0,6%.
 
„Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 37,6%, lucrările de construcţii noi cu 7,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2%“, se arată în comunicatul INS.
 
Statistici anterioare publicate de Institutul de Statistică au arătat că numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a revenit pe creştere în a doua lună a acestui an, cu un avans de 11,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 2.509, după ce indicatorul scăzuse puternic în prima lună din 2016.
 
Anul trecut, numărul de locuinţe terminate a crescut cu 10,4% faţă de 2014, până la 47.017, după şase ani la rând de scădere, dar rămâne semnificativ mai mic decât nivelul de dinainte de criză. În 2008, an de vârf pentru construcţiile din România, s-au finalizat 64.414 de locuinţe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: