Imobil și terenuri din zona Gării de Nord, scoase la licitație la un preț de pornire de 3,5 milioane euro

0
Publicat:

CITR a scos la licitație imobilul IPTANA din zona Gării de Nord a Capitalei și pentru terenurile aferente, în data de 18 mai 2023, la un preț de pornire de 3.504.154,50 euro, fără TVA.

Clădirea IPTANA din zona Gării de Nord
Clădirea IPTANA din zona Gării de Nord

Dorim să readucem în circuitul economic o clădire valoroasă situată într-o zonă mixtă, semi-centrală a Capitalei, care integrează blocuri de locuințe, spații comerciale și instituții de stat. Proprietatea este o clădire de birouri de 6 etaje, edificată în 2010, cu o suprafață utilă totală de 3.060 mp și care se află într-o stare tehnică foarte bună. Ne bucurăm să contribuim astfel la revitalizarea zonei și la creșterea atractivității acesteia pentru investitori și dezvoltatorii imobiliari.”, declară Flavius Drăghici, National Sales Manager CITR.

Proprietatea este formată dintr-un teren în suprafață de 560 de metri pătrați și o construcție C1, cu regim de înălțime de 2S + P + 6E + etaj tehnic. Accesul în zona imobilului se realizează atât cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, cât și auto, iar în apropiere sunt disponibile unități comerciale, unități de învățământ și alte puncte de atracție.

Licitația va avea loc prin prezentă fizică, la sediul administratorului judiciar din București, strada Gara Herăstrău numărul 4, Green Court, clădirea A, etaj 3, sector 2, în data de 18.05.2023, la ora 13:00.

IPTANA, una dintre cele mai mari companii românești de proiectare drumuri, cu o experiență de 70 de ani în domeniu, este în procedură de insolvență. Majoritatea drumurilor naționale şi autostrăzilor, proiectarea canalelor navigabile şi a porturilor maritime şi fluviale, și cea a aeroporturilor existente au fost realizate de către IPTANA.

CITR este administratorul judiciar al Societății Iptana S.A., specializată în proiectare și studii pentru lucrările publice de interes naţional şi cu un rol major în dezvoltarea infrastructurii transporturilor rutiere, navale și aeriene din România.

Înființată în 1953, societatea se află în prezent în insolvență.

IPTANA a proiectat 80% din drumurile naționale

În cei aproape 70 de ani de activitate în domeniul său de specialitate, IPTANA a proiectat aproximativ 80% din drumurile noastre naționale, majoritatea podurilor situate pe aceste drumuri și, în domeniul infrastructurii maritime și fluviale, pe baza documentațiilor elaborate de IPTANA, se află în prezent în exploatare suprafețe de operare cu o lungime totală ce depășește 30500 m, cu diverse soluții constructive. Capacitatea de operare realizată în porturile fluviale românești sub marca “IPTANA” depășește 56 milioane tone/an. Au fost elaborate proiecte de dezvoltare și modernizare pentru toate cele 17 aeroporturi din țară.

În prezent, IPTANA SA se află în procedură de insolvență prin reoganizarea având în derulare Planul de reorganizare aprobat de creditori și avizat de judectatorul sindic și suntem încrezători în finalizare cu succes a procedurii și revenirea societății în topul companiilor de proiectare și consultanță în domeniul infrastructurii de transport din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite