Iacob, MFP: Se are în vedere o simplificare a sistemului de declarare şi plată a contribuţiilor sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au în lucru în prezent un mecanism care are în vedere simplificarea sistemului de declarare şi plată a contribuţiilor sociale, urmând ca până pe 15 aprilie să lanseze în dezbatere publică un proiect în acest sens, a declarat Oana Iacob, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, în cadrul unui eveniment organizat de PwC România, potrivit Agerpres.

„Se află în lucru un mecanism care are în vedere o simplificare a sistemului de declarare şi plată a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice. După finalizarea mecanismului, se va ieşi cu noul proiect pentru a face obiectul dezbaterii publice. Dezbaterea publică va fi iniţiată după definitivarea coordonatelor. Suntem în discuţii cu ANAF, CNAS şi, după finalizarea acestor dezbateri, vom discuta şi cu categoriile de persoane fizice. Până pe 15 aprilie se va finalize”, a spus Iacob, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, imediat ce se finalizează analizele la nivelul ministerului, vor comunica acest lucru pentru a se consulta.

„În actualul program de guvernare se prevede analiza oportunităţii privind impozitul pe venitul global la nivelul persoanelor fizice. La acest moment nu se realizează analize punctuale din această perspectivă”, a adăugat secretarul de stat în MFP. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite