Hub de gaze nu foarte departe de granițele României. În Tracia...

0
Publicat:

Erdogan și-a anunțat intenția de a crea un hub de gaze în Turcia, în cooperare cu Rusia. În octombrie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin a prezentat ideea creării unui hub pe teritoriul turc, unde volumul pierdut de tranzit prin Nord Stream ar putea fi redirecționat.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că este încă hotărât să implementeze proiectul hubului de gaze în republică, a cărui inițiativă a fost propusă anterior de președintele rus Vladimir Putin.

Vom consolida și mai mult poziția Turciei ca hub internațional. De fapt, domnul Putin a repetat în mesajul său de felicitare cu privire la crearea unui hub în Turcia, în regiunea [de nord-vest] Traciei. O vom face cu ei (rușii - nota ed.) Și va exista un hub în Tracia”, a spus el în timpul unui discurs adresat concetățenilor la complexul prezidențial Beshtepe din Ankara, luni seară.

În octombrie 2022, Putin a prezentat ideea creării unui hub pe teritoriul turc, unde volumul pierdut de tranzit prin Nord Stream ar putea fi redirecționat. El a explicat că este vorba despre posibilitatea construirii unui alt sistem de conducte și a creării unui centru în Turcia prin care să fie furnizate gaze către țările terțe, în primul rând europene, dacă acestea își manifestă interes pentru acest lucru.

Turcia a reacționat pozitiv la inițiativă și a declarat că o parte semnificativă a infrastructurii pentru crearea unui hub și a unui centru de comercializare a gazelor pe teritoriul său este pregătită. Ankara a început, de asemenea, procesul de efectuare a modificărilor legislative pentru a asigura baza legală pentru funcționarea hub-ului. Este planificată crearea unui centru comercial cu gaze în nord-vestul republicii, lângă Istanbul. Această regiune se numește Tracia. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite