Șeful Gazprom a numit Marea Neagră o rută mai sigură pentru gazoducte decât altele

0
Publicat:

Marea Neagră este astăzi o rută mai sigură pentru conductele de gaz decât orice altă direcție, a declarat șeful „Gazprom” Alexei Miller într-un comentariu pentru Pavel Zarubin pentru programul „Moscova. Kremlin. Putin”, care a fost difuzat joi pe canalul TV „ Rusia-1”.

Gazprom FOTO Shutterstock

În ceea ce privește perspectivele, nu există nicio îndoială că Marea Neagră este în prezent o rută mai sigură decât orice altă rută cunoscută de noi”, a spus el.

În timpul discuțiilor, partea turcă a fost informată și despre tentative de sabotaj asupra gazoductului Turkish Stream, a adăugat Miller.

Miercuri, viceprim-ministrul Alexander Novak a raportat că măsurile de securitate la gazoductul Turkish Stream au fost întărite după incidentele de la gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2.

Președintele rus Vladimir Putin a sugerat miercuri la forumul Russian Energy Week că Turcia ar putea deveni cel mai mare hub de gaze din Europa, unde volumul de tranzit prin Nord Stream ar putea fi redirecționat.

Potrivit acestuia, vorbim despre posibilitatea construirii unui alt sistem de gazoducte și crearea unui hub în Turcia, prin care să fie furnizat combustibil albastru către țările terțe, în primul rând europene, dacă acestea sunt interesate de acest lucru. După cum a subliniat Putin, acest hub ar putea deveni o platformă nu numai pentru livrări, ci și pentru determinarea prețului gazului „la un nivel normal al pieței, fără nicio conotație politică”.

Gazprom este pregătită din punct de vedere tehnic să construiască noi conducte de gaz către Turcia prin Marea Neagră, a spus Miller. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite