Hidroelectrica a semnat actul adițional care prelungește acordul cadru cu Hidroserv

0
Publicat:

Hidroelectrica a semnat astăzi, 29 noiembrie 2023, un act adițional prin care prelungește cu încă un an acordul cadru cu Hidroserv, subsidarp dedicată lucrărilor de mentenanță și dezvoltare, ca răspuns la grevele recente.

Foto logo Hidroelectrica
Hidroelectrica a semnat actul adițional care prelungește Acordul cadru cu Hidroserv

Documentul ia în calcul condițiile actuale de piață în ceea ce privește costurile cu lucrările și serviciile prestate în domeniu, astfel încât să permită stimularea corespunzătoare a muncii și retenția personalului Societății de Servicii Hidroenergetice. În plus, acest parteneriat strategic reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea volumului necesar de lucrări esențiale, contribuind astfel la consolidarea poziției Hidroserv și la eforturile companiei îndreptate către ieșirea din insolvență, conform unui comunicat de presă publicat astăzi.

Hidroserv, în calitate de partener tradițional și de încredere, joacă un rol vital în asigurarea funcționării optime a instalațiilor Hidroelectrica. Semnarea actului adițional la acordul cadru confirmă importanța acestei colaborări și permite totodată capitalizarea Hidroserv și îmbunătățirea capacității acesteia de a furniza servicii de mentenanță la cele mai înalte standarde, contribuind astfel la eficiența operațională a Hidroelectrica” – consideră Directoratul companiei Hidroelectrica.

Trăim un moment istoric pentru că ne aflăm în plină procedură de achiziție a UCM Reșița, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică și furnizorul a peste 90% din aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Ne dorim ca în termen de un an să finalizăm integrarea acestei unități în Hidroserv, activitățile actuale ale celor două societăți fiind în totală congruență și având potențialul să aducă plus-valoare semnificativă atunci când sunt puse împreună.

Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potențialului companiilor din portofoliu și dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în fața acționarilor“, mai menționează acesta.

Hidroelectrica respinge ferm tentativele sindicale de a exercita presiuni asupra conducerii Hidroelectrica în scopul forțării unor decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate. Aceste tactici - specifice mai degrabă unei perioade a "băieților deștepți" din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care si-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată și orientată către interesul pe termen lung, potrivit comunicatului de presă.

În plus, comunicatul emis de companie mai menționează și că Hidroelectrica va rămâne angajată în consolidarea parteneriatelor strategice și în asigurarea unei dezvoltări durabile pentru întreaga sa rețea de subsidiare, inclusiv Hidroserv. De asemenea, furnizorii de energie vor continua să investească în eficiență operațională și inovații tehnologice pentru a ne menține statutul de lider și pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite