Hidroserv, societatea afiliată Hidroelectrica, scapă de datorii

0
Publicat:

Hidroserv a reușit achitarea integrală a creanțelor înscrise la masa credală a societății, respectiv: creanțe garantate, creanțe salariale, creanțe bugetare și creanțe furnizori indispensabili, prin distribuirea anticipată a sumelor aferente ultimelor trimestre din cuprinsul „Tabelului Definitiv”.

centrală Hidroelectrica pe Dunăre
Hidroserv și-a achitat toate datoriile Foto: Shutterstock

Achitarea creanțelor s-a efectuat în conformitate cu prevederile planului de reorganizare prelungit și modificat, confirmat de către judecătorul sindic conform Sentinței civile nr. 121, pronunțată de Tribunalul București, Secția a VII-a civilă în dosarul nr. 36365/3/2016, publicată în BPI nr. 1234/20.10.2023, și cu respectarea condițiilor stipulate în conținutul acestuia.

Această realizare reprezintă cea mai importantă etapă în procesul de implementare a planului de reorganizare, astfel cum a fost modificat și prelungit, ceea ce creează premisele reale ale reinserției Hidroserv în activitatea economică și de afaceri și, totodată, permite continuarea strategiei conducerii societății de a repoziționa compania ca lider pe piața serviciilor specifice activității de mentenanță la nivelul sistemului hidroenergetic național.

„Hidroelectrica salută reușita Hidroserv și se angajează să sprijine în continuare societatea, astfel încât aceasta să își continue procesul de reinserție în activitatea de afaceri, mizând pe competitivitate, seriozitate și calitatea serviciilor” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. Este o companie pe care am găsit-o în insolvență la preluarea mandatului, iar succesul de astăzi arată că drumul pe care am orientat-o este unul pozitiv. Redresarea reală este cu atât mai importantă cu cât societatea de servicii este vitală pentru activitatea Hidroelectrica și vreau ca, în contextul anunțului de achitare a datoriilor, să ilustrez importanța Hidroserv pentru compania noastră reamintind că recent Hidroserv a marcat finalizarea lucrărilor de modernizare la hidroagregatul 1 al CHE Slatina, reușind acolo unde alți furnizori de servicii au dat greș.

Reamintim că S.S.H. Hidroserv S.A. este filială a societății comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acțiuni. Hidroserv are o experiență de 55 de ani și peste 300 de turbine hidraulice cu capacitate mai mare de 10 MW reparate și/sau modernizate. De asemenea, societatea are o expertiză acumulată în peste 50 de ani de reparare și instalare de echipamente electrice și este lider pe piața de service și reabilitare în industria hidroenergetică, fiind recunoscut drept cel mai mare furnizor de servicii și sisteme electromecanice și hidraulice pentru hidrocentrale, prin promovarea soluțiilor integrate în domeniu. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite