Headhunterul Radu Furnică: S-a ajuns la viaţa bazată pe impostură. Tinerii trebuie să devină competenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Furnică FOTO wall-street.ro/Agerpres
Radu Furnică FOTO wall-street.ro/Agerpres

Radu Furnică, preşedintele firmei Leadership Development Solution, care a recrutat de-a lungul carierei peste 600 de manageri de top, vorbeşte într-un interviu acordat wall-street.ro despre transformările societăţii de-a lungul anilor de criză. El trage un semnal de alarmă asupra faptului că societatea noastră acceptă prea uşor starea de impostură şi minciună, atât în rândul politicienilor, dar şi în rândul tinerei generaţii, mai ales.

El subliniază necesitatea dobândirii de competenţe adevărate, ca singura cale spre dezvoltarea în carieră în contextul acutizării problemelor din mediul de business.

“S-a ajuns la o exuberanţă a imposturii. De la absolventul de liceu care este «educat» de societatea noastră să mintă în CV, să scrie lucruri care nu sunt adevărate, dar care -crede el- ar putea interesa angajatorul, şi terminând cu prim-ministru care minte pe propriul CV, alături de tot cabinetul de miniştri, toată lumea minte cu neruşinare. Dacă ne-am apuca să analizăm CV-urile miniştrilor ar fi imposibil să nu găsim minciuni. S-a ajuns la o formă de viaţă bazata pe impostură, pe minciună, în care se crede că nu mai este nevoie să depui efort pentru a avea rezultate, sau pentru a obţine satisfacţia celorlalţi, pentru că este mult mai uşor să minţi. Oricum, nimeni nu va verifica”, a declarat Radu Furnică.

El afirmă că în acest mod personalitatea profesională a unei persoane devine o “făcătură”.

“Tinerii ajung să creadă că nu mai este nevoie să pună osul la greu, ci că pot avansa ... dacă ştiu cum să se strecoare. Şi în economia reală tinerii ajung să îşi perceapă viitorul după normele politicului, clasa în majoritate incompetentă, leneţş, îndărătnică şi interesată doar în propria-i prosperitate”, a subliniat Furnică.

Citiţi pe wall-street.ro continuarea interviului cu Radu Furnică 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite