HARTĂ Ţările din UE care au dat restart în industria ospitalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 16 state din Uniunea Europeană au relansat industria ospitalităţii şi a turismului sau măcar sau anunţat un calendar de redeschidere. România nu se află printre ele.

În acest moment, multe dintre statele UE au deschis restaurantele şi hotelurile sau plănuiesc să o facă în perioada imediat următoare.

De exemplu, Germania a deschis restaurantele încă din data de 9 mai, iar Croaţia din data de 11 mai. Până şi Italia, una din cele mai grav afectate state de pandemie a anunţat că va redschide restaurantele la 1 iunie.

Imagine indisponibilă

România va deschide restaurantele cel mai devreme la 1 iunie, când ar putea începe cu terasele localurilor. „După discuţiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Sperăm, la două săptămâni, să fie deschis 50% din spaţiul interior din zona HoReCa şi apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a declarat la Digi24 Dragoş Petrescu, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din România.

Hotelurile se pot deschide, după data de 15 mai, însă nu pot primi turişti, ci pot găzdui oaspeţi doar pentru motive precum deplasările în interes profesional.

„Primele 16 ţări din Europa şi-au luat REstartul la turism! România nu e încă pe listă. Deliberează. Puteam să fim primii! Dacă nu să redeschidem primii, măcar: să gândim şi să anunţăm. Calendar şi condiţii. Dacă nu putem, măcar sa copiem de la unii din cei 16 dinaintea noastră!”, afirmă Adrian Voican, vicepreşedinte al Federaţiei asociaţiilor de promovare turistică din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite