Guvernul vrea să dea încă jumătate de miliard de lei către PNDL

0
0
buzau

Guvernul vrea să aloce încă 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru finanţarea proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapele I şi II, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pe anul 2020, la capitolul 70.01 «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică», titlul 51 «Transferuri între unităţi ale administraţiei publice», cu suma de 500.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, reprezentând credite bugetare, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapele I şi II”, arată proiectul.

Pe tot parcursul anului Guvernul a continuat să aloce bani către PNDL, deşi a fost unul din cei mai mari critici ai programului, atunci când el era implementat de fostele Guverne PSD.

De exemplu, recent, în data de 22 iulie, Guvernul a aprobat în şedinţă o Hotărâre privind alocarea sumei de 260 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) - etapele I şi II.

În data de 25 iunie Guvernul a aprobat alocarea unei ale jumătăţi de miliard de lei către PNDL I şi II.

În aprilie, Guvernul le-a transmis reprezentanţilor administraţiei locale că va continua să aloce resurse financiare pentru susţinerea investiţiilor în derulare cuprinse în PNDL 1 şi PNDL 2, chiar şi în pandemie.

Preşedintele Klaus Iohannis spunea, în februarie, că fondurile alocate administraţiilor locale nu vor mai fi determinate de „bunul plac al puternicilor zilei” şi că programul PNDL nu trebuie desfiinţat, ci regândit.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite