Guvernul PSD alocă încă 1,5 miliarde lei pentru PNDL, pe final de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Guvernul a lansat un proiect de hotărâre prin care alocă încă 1,5 miliarde lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) din Fondul de Rezervă al Executivului.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice pe anul 2019, la capitolul «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică», (...) cu suma de 1.500.000.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, reprezentând credite bugetare, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapele 1 şi 2. (...) Eventualele sume rămase neutilizate până la sfârşitul anului se vor restitui la bugetul de stat, conform legii. Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe anul 2019”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit notei de fundamentare a acestui proiect, în prezent, pentru PNDL este o execuţie bugetară de 99,93%.

Suma de 1.500.000.000 lei prevăzută prin proiect „asigură continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare”.

Noua alocare vine după ce Guvernul încă condus de Viorica Dăncilă a aprobat în şedinţa de luni alocarea către primării a fonduri de 1,4 miliarde lei din cadrul PNDL.

În acest an, Guvernul a aprobat în alte două rânduri alocarea de bani din Fondul de Rezervă către PNDL. Sumele s-au ridicat la 2 miliarde de lei.

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat miercuri că vor fi făcute eforturi pentru achitarea tuturor facturilor pentru PNDL 1 şi PNDL 2, exprimându-şi speranţa că aceste programe vor continua şi în viitoarea guvernare.

„Anul trecut, noi am achitat toate facturile pe PNDL 1 şi PNDL 2. Până când plecăm, facem eforturi să achităm toate facturile pe PNDL 1 şi PNDL 2. Ştiţi foarte bine că noi am avut în program şi PNDL 3, nu pot să spun, nu pot să ştiu ce va urma, dar eu sper ca aceste programe să continue, pentru că acestea au făcut ca toate comunităţile locale, indiferent de culoarea politică, să beneficieze de proiecte de apă, canalizare, şcoli, dispensare, ceea ce este foarte important pentru ţară, dacă vrem să ne dezvoltăm. Eu cred că acest program este un program foarte susţinut de primari şi şi-a produs efectul în toate comunităţile din România, nu ştiu dacă este o comunitate în România care să nu fi beneficiat de PNDL 1 sau PNDL 2”, a declarat Viorica Dăncilă în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul din Ţăndărei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite