Guvernul menţine preţurile reglementate la energie. Cu cât vor scădea facturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat joi, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o ordonanţă care permite ANRE să reglementeze preţurile la energie de la 1 iulie până la finele anului, el estimând scăderi ale tarifelor de 1-2%.

„Am adoptat o Ordonanţă pentru a crea posibilitatea ANRE de a putea să reglementeze preţul din 1 iulie 2020 până la 31 decembrie 2020 în aşa fel încât să avem o scădere. Eu sunt foarte optimist că vom avea o scădere de 1-2% pe tarifele reglementate”, a spus Virgil Popescu.

„Azi am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă importantă prin care creăm cadrul ANRE, ca începând cu iunie 2020 până la 31 decembrie 2020 să reglementeze tarifele, astfel încât să scadă preţurile şi cu 1-2%, pe tarifele reglementate”, a spus ministrul.

„Am facut acest lucru pentru că în urma unor procese aflate în instanţă anumite ordinele ANRE au fost suspendate si era nevoie de o intervenţie legislativă în aşa fel încât calendarul de dereglemenatre pe care l-am negociat cu Comisia Europeană si anume de la 1 ianuarie  2021 liberalizarea preţului la energie electrică să poată să fie implementat”, a mai declarat Popescu.

Amintim că Nuclearelectrica a câştigat în instanţă suspendarea Ordinului ANRE care impunea cantităţi şi preţuri reglementate, ceea ce făcea imposibil, teoretic, pentru ANRE, să mai decidă asupra cantităţilor şi preţurilor reglementate pentru al doilea semestru al anului. 

Momentan, singurii producători de energie electrică care vând energie electrică la preţuri reglementate sunt Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, în cantităţi stabilite de reglementator, cu un profit reglementat de 5%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite