Guvernul anunţă vineri regulile pentru funcţionarea teraselor, cu doar trei zile înainte de Marea Deschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri şi Turismului, Virigil Popescu, a declarat la Digi24 că astăzi va fi elaborat ordinul comun privind normele pe care trebuie să le respecte patronii de terase şi administratorii plajelor, care îşi vor deschide activitatea începând cu data de 1 iunie.

Ordinul ar trebui publicat astăzi în Monitorul Oficial, pentru că luni, 1 iunie, este zi liberă.

„Astăzi vom publica aceste ordine şi vom spune exact ce reguli trebuie să îndeplinească proprietarii teraselor şi administratorii plajelor, inclusiv proprietarii beach-barurilor”, dă asigurări ministrul Virgil Popescu.

Ministrul susţine că nu vor fi impuse prea multe condiţii, cu excepţia celor de distanţare socială.

„La plajă condiţiile nu vor fi deosebite, în afară de distanţarea efectivă a şezlongurilor, a umbrelor, nu cred că vom avea alte obligaţii. Administratorii trebuie să aibă grijă la intrarea şi ieşirea de pe plajă să nu se facă aglomeraţii. Lucruri normale, uzuale, de bun simţ. Iar la terase să nu stea mai mult de 4 la o masă, cel puţin în prima etapă”, a declarat ministrul Economiei.

Proprietarii de hoteluri şi terase spun că au fost luaţi prin surprindere şi că nu sunt pregătiţi să deschidă „aşa din scurt”, deoarece nu sunt suficiente trei zile pentru amenajarea teraselor şi beach-barurilor. Cel mai probabil, totul va fi gata abia pe 15 iunie, odată cu redeschiderea restaurantelor, spun aceştia.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite