Guvernul alocă ultimii bani pentru taxa auto. Teodorovici: Prezint scuzele mele, scuzele noastre, ca şi guvernanţi, vizavi de această întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, luni, că a alocat 135 milioane de lei pentru a finaliza procesul de restituire a taxei auto, prezentându-şi scuzele vizavi de întârzierea returnării banilor.

„Important de menţionat este faptul că se finalizează acest proces de restituire a taxei auto pentru care am alocat suma rămasă de plată, şi anume 135 de milioane de lei pentru restituirea ultimelor dobânzi aferente sumelor provenite din taxa auto. Cu această ultimă etapă, să spunem, Guvernul a finalizat restituirea în întregime a tot ceea ce înseamnă taxa auto şi desigur cu cheltuielile, costurile aferente, mă refer la dobânzi şi alte penalităţi pe care statul le-a suportat”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului Finanţelor, suma aferentă perioadei 2017-2019, suma totală restituită în această perioadă din fondul bugetului pentru mediu şi în completare de la bugetul de stat a fost de 6,1 miliarde de lei, inclusiv dobânzile aferente.

„Deci o sumă destul de importantă şi o sumă care sau pentru care nu a fost estimată, să spunem, de la început în acest an la adevărata sa mărime, pentru că erau acele analize făcute pe fiecare dosar în parte depus pentru a se restitui această taxă auto. Deci cu alte cuvinte, se finalizează discuţiile legate de acest proces”, a precizat ministrul.

El a menţionat: „Este binevenit ca guvernul, guvernul, guvernele, cele care au fost şi fac asta pentru toţi cei care au fost la guvern şi anume să prezint scuzele mele, scuzele noastre, ca şi guvernanţi, vizavi de această întârziere de ani de zile, de fapt pentru luarea acestei taxe atunci când ea s-a luat în anii trecuţi şi pentru întârzierea cu care statul a rambursat aceste taxe, precum şi sumele celelalte aferente, către populaţie. Este corect să facem acest lucru şi încă o dată prezint eu scuzele în acest sens”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite