Guterres a cerut să se renunţe la discriminarea din sistemul financiar global. Secretarul general ONU nu a precizat ce măsuri ar trebui luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sistemul financiar mondial trebuie reformat în aşa fel încât să scape de discriminări, din cauza căreia resursele merg în primul rând către ţările bogate, a declarat luni secretarul general al ONU, António Guterres, vorbind la discuţia virtuală „Agenda Davos”.

"Trebuie să reformăm sistemul financiar într-un mod în care să funcţioneze pentru toate ţările, fără nicio discriminare", a spus el. Redresarea se petrece în ţările dezvoltate. Ţările cu venituri mici sunt într-o poziţie foarte dezavantajată. Au cea mai scăzută creştere economică din o generaţie şi, în acelaşi timp, cu bugetele lor mici, au nevoie să iasă cumva din gaura în care se află” .

Guterres a adăugat că fiecare parte a lumii se confruntă cu o inflaţie record, costuri în creştere ale împrumuturilor, ale preţurilor la energie şi ale preţurilor la alimente. „Aceşti factori blochează redresarea şi distrug speranţa de creştere, făcând şi mai dificil pentru guvernele naţionale să investească în sistemele durabile şi fiabile de care oamenii au nevoie”, a spus el.
Secretarul general al ONU nu a precizat ce măsuri specifice ar trebui luate pentru reformarea sistemului financiar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite