Grupul israelian Melisron este interesat de achiziţia AFI Europe, proprietarul AFI Palace Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul israelian Melisron este interesat să cumpere AFI Europe, proprietarul AFI Palace Cotroceni, pentru care este dispus să plătească până la 1,8 miliarde de şecheli (414 milioane euro), potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia Globes.

Melisron este un grup imobiliar controlat de Liora Ofer, moştenitoarea uneia dintre cele mai bogate familii din Israel, în timp ce grupul Africa-Israel, proprietarul AFI Europe, este controlat de omul de afaceri Lev Leviev.

Africa-Israel vrea să primească pentru AFI Europe cel puţin 2 miliarde de şecheli (460 milioane euro), în timp ce Melisron este pregătit să plătească până la 1,8 miliarde de şecheli (414 milioane euro).

Publicaţia israeliană Globes a relatat recent că directori ai Melisron au vizitat România în cadrul analizei posibilităţii de achiziţie a AFI Europe.

Potrivit directorului general al Melisron, Avi Levy, posibilităţile de extindere pe piaţa israeliană sunt limitate, din cauza saturării relative a pieţei mallurilor, acesta fiind motivul pentru care extinderea în Europa este atractivă.

Melisron are o capitalizare de piaţă de 6 miliarde de şecheli (1,3 miliarde de euro).

Africa-Israel trebuie să vândă o parte dintre active pentru a-şi respecta obligaţiile financiare uriaşe faţă de deţinătorii de obligaţiuni ale companiei şi a evita un nou acord de restructurare a acestora.

Reprezentanţii Melisron şi Africa-Israel au refuzat să comenteze.

AFI Europe dezvoltă, construieşte şi închiriază mall-uri în România, Cehia, Serbia, Germania şi alte ţări europene.

AFI Europe România a înregistrat un venit operaţional net de peste 40 de milioane de euro în 2015, în creştere cu 8% în comparaţie cu 2014.

Mallul AFI Palace Cotroceni este cel mai important activ al AFI Europe pe piaţa din România, fiind evaluat la 440 de milioane de euro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite