Grupul german BMW intenționează să facă cele mai mari investiții din istoria companiei, în 2024

0
Publicat:

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intenţionează să facă în 2024 cele mai mari investiţii din istoria companiei şi, prin urmare, se aşteaptă la un uşor declin al profitului înainte de taxe, a informat producătorul german de maşini de lux.

foto bmw seria 3
Grupul german BMW anunţă investiţii record în acest an

Investiţiile planificate includ construirea unor fabrici de baterii în Germania, China, Mexic şi State Unite, precum şi a unei noi uzine auto în Ungaria şi lansarea platformei New Class pentru toate vehiculele electrice (EV) ale companiei, a anunţat Walter Mertl, directorul financiar al BMW, transmit DPA și Reuters.

De asemenea, compania investeşte în fabrica sa din Munchen şi în electrificarea uzinei din Oxford a subsidiarei sale britanice Mini, a adăugat Mertl.

Acesta a explicat că investiţiile masive în platforma New Class vor aduce vehiculele electrice la nivelul maşinilor cu motoare cu combustie în ceea ce priveşte profitabilitatea şi costurile.

Pe plan global, BMW a vândut anul trecut 2,55 milioane de vehicule, generând vânzări de 155,5 miliarde de euro şi profit înainte de taxe de 17,1 miliarde de euro, conform companiei.

În 2024, BMW se aşteaptă la o uşoară creştere a vânzărilor, atât la maşinile de lux, cât şi la vehiculele exclusiv electrice. În 2023, vehiculele exclusiv electrice au reprezentat 15% din totalul vânzărilor BMW.

La afacerea de bază a BMW, marja de profit ar urma să se situeze la 8% - 10%, în linie cu nivelul de 9,8% din 2023. 

La începutul acestei luni, producătorul german de autovehicule a anunțat că va investii circa 2 miliarde de euro într-o fabrică în Ungaria, care va fi gata în 2025, dar transformarea digitală a gigantului auto va fi condusă dintr-un centru înființat la Cluj-Napoca, împreună cu NTT Data, unde va angaja în următorii ani circa 1.000 de IT-iști.

BMW a început în 2022 construcția la o fabrică auto în Debrecen, Ungaria, unde intenţionează să producă 150.000 de vehicule pe an. De asemenea, gigantul german va avea în țara vecină o linie de asamblare a bateriilor destinate mașinilor electrice. Investiția totală de circa 2 miliarde de euro ar trebui inaugurată în 2025.

Între timp, BMW Group și NTT DATA România au semnat un acord pentru înființarea unui Joint Venture (JV) în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite