Grup ungar OTP este interesat să cumpere subsidiare ale băncilor greceşti din România, Bulgaria şi Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
otp bank ungaria

OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, este interesat de oportunităţile de achiziţii şi este decis să se extindă în statele unde există subsidiare ale băncilor elene, cum ar fi Bulgaria, România şi Serbia, dar nu în Grecia, a declarat vineri Laszlo Bencsik, directorul general adjunct al OTP, potrivit MTI şi portfolio.hu, citate de Agerpres.

În România desfăşoară operaţiuni patru bănci cu acţionariat grecesc - Alpha Bank, Bancpost, Piraeus şi Banca Românească, acestea cumulând 12% din activele sistemului bancar.

Situaţia din Ucraina nu este foarte promiţătoare şi costurile de risc ar urma să crească şi în viitor, dar OTP se aşteaptă până la sfârşitul anului la o stabilizare a operaţiunilor din Rusia şi Ucraina.

Profitul consolidat după taxe al OTP s-a situat la 38,2 miliarde de forinţi în trimestrul al doilea din 2015, depăşind estimările analiştilor, de 32,3 miliarde de forinţi, potrivit rezultatelor financiare publicate vineri. În perioada aprilie - iunie 2015, OTP a înregistrat pierderi de 153,1 miliarde de forinţi în urma impactului legislaţiei adoptate de Guvern. 

În iunie, OTP Bank a anunţat semnarea unui acord privind achiziţionarea Findomestic Banka of Serbia, preţul tranzacţiei nefiind dat publicităţii. Grupul maghiar a anunţat că subsidiara sa, OTP banka Srbija, a semnat un acord cu banca italiană Findomestic Banca S.p.A privind achiziţionarea a 100% din acţiunile Findomestic Banka of Serbia. Acesta se află pe locul 21 în topul principalelor bănci din Serbia, cu o cotă de piaţă de 0,5%, în timp ce cota de piaţă a OTP banka Srbija este de 1,9%. Findomestic Banka are 26 de sucursale, din care şapte în Belgrad, iar numărul clienţilor se ridică la 90.000.

OTP Bank Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. OTP Bank România a înregistrat în 2014 un profit ajustat după impozitare de 11 milioane de lei, la venituri nete de 279,2 milioane de lei. OTP Bank România a achiziţionat Millennium Bank.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite