Grindeanu: Se reduc cheltuielile pe bunuri şi servicii astfel încât banii pe care îi economism să meargă pe investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat, marţi seară, că la discuţiile pe care le-a avut, împreună cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi ministrul de Finanţe Viorel Ştefan, cu fiecare ministru în parte, s-a convenit reducerea cheltuielilor ministerelor cu bunuri şi servicii, iar sumele astfel economisite vor fi direcţionate către finanţarea proiectelor incluse în programul de guvernare.

Sorin Grindeanu a precizat că discuţiile cu miniştrii vor continua în cursul serii de marţi, urmând ca ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan să modifice proiectul bugetului de stat în concordanţă cu ce s-a convenit. 

”Continuă discuţiile pe buget. Au fost câteva ministere. Rostul acestor discuţii e foarte clar. Parte din colegii mei sau parte din aparatul tehnic al fiecărui minister nu a înţeles ceea ce ne dorim de fapt şi anume cheltuirea banului public să se facă pe programe. De obicei exista o tehnică atunci când există o creştere economică de 5% să spunem, fiecare minister îşi indexa cu 5% cheltuielile şi lucrurile se distribuiau în jos. Nu, noi tot ce avem prins în programul de guvernare trebuie să se regăsească pe bugetele fiecărui minister în parte. Ăsta este rostul acestor întâlniri pe care o să le avem în continuare în acestă seară”, a explicat Grindeanu.

Primul-ministru a precizat că unele ministere vor primi bani mai mulţi pentru conformarea proiectului de buget cu prevederile programului de guvernare. ”Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, dupa aceea Sănătatea, Agricultura, IMM-urilem, conform programului de guvernare şi a ceea ce noi am promis oamenilor (...) Ca şi idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri şi servicii astfel încât banii pe care îi economism să meargă pe investiţii. Asta este ideea generală pe care am dezvoltat-o azi împreună cu colegii mei pe investiţii care fac parte din programe trecute în programul de guvernare”, a spus Grindeanu.

El a adăugat că bugetul nu va putea fi adoptat în şedinţa de Guvern de miercuri, aşa cum era intenţia sa iniţială.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite