Grapini, ministrul delegat pentru IMM: „Impozitul forfetar se va aplica din iulie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM şi turism, a explicat că impozitul forfetar se va aplica din iulie la hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, reparaţii auto FOTO Adevărul
Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM şi turism, a explicat că impozitul forfetar se va aplica din iulie la hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, reparaţii auto FOTO Adevărul

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi turism, Maria Grapini, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a finalizat studiile de impact în ceea ce priveşte aplicarea impozitului forfetar pe care le-a trimis ministrului Finanţelor, urmând ca măsura să se aplice din al doilea semestru.

"Studiile de impact (privind impozitul forfetar - n.r.) le-am făcut noi, le-am predat la domnul Chiţoiu (ministrul Finanţelor - n.r.) şi rămâne ca din semestrul doi să fie aplicat acel nou impozit, în funcţie de anumiţi indicatori relevanţi, la hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, reparaţii auto, pe coduri CAEN. Niciodată nu s-a aplicat decât un impozit general. De aceea este o diferenţă foarte mare faţă de ceea ce s-a aplicat până acum“, a spus Grapini.

Ea a arătat că există diferenţe între potenţialul de a obţine profit în funcţie de domeniul de activitate. „De aceea am insistat foarte mult şi mă bucur că domnul ministru al Finanţelor a acceptat să se facă, şi sper că aşa va ieşi până la urmă hotărârea de Guvern, să se facă impozitarea în funcţie de domeniul de activitate. Altfel este în reparaţii auto, altfel este în industria hotelieră şi altfel este în alimentaţia publică. Sper ca din semestrul doi să se aplice“, a adăugat Grapini.

Ministrul pentru IMM-uri şi turism a anunţat în ianuarie că impozitul forfetar s-ar putea aplica din semestrul al doilea al acestui an, dacă studiul privind impactul măsurii va fi finalizat în primul trimestru. Impozitul forfetar va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumuseţare sau spălătorii auto, cuantumul urmând să fie stabilit după discuţii cu patronatele de profil. Impozitul urmează să se aplice ca procent dintr-un venit standard pentru fiecare domeniu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite