Gigantul imobiliar chinez Evergrande, obligat să demoleze 39 de clădiri de pe o insulă tropicală în care a investit 13 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul chinez şi-a asumat un rol de lider în ghidarea Evergrande printr-o restructurare a datoriilor sale şi a operaţiunilor comerciale extinse. FOTO Shutterstock
Guvernul chinez şi-a asumat un rol de lider în ghidarea Evergrande printr-o restructurare a datoriilor sale şi a operaţiunilor comerciale extinse. FOTO Shutterstock

Gigantul imobiliar chinez Evergrande încearcă să îşi liniştească din nou investitorii după ce autorităţile au emis un ordin oficial de demolare a 39 de clădiri de pe o insulă tropicală în care compania a investit 13 miliarde de dolari.

Presa chineză transmite că, în weekend, autorităţile din provincia Hainan, o staţiune de pe o insulă tropicală de pe coasta de sud a Chinei, au obligat compania Evergrande să demoleze 39 de clădiri, spunând că autorizaţiile de construire au fost obţinute ilegal.

Compania a recunoscut, într-o postare pe WeChat luni seară, dar a adăugat că ordinul de demolare nu a afectat alte clădiri din acelaşi proiect imobiliar, care implică aproximativ 61.000 de proprietari. 

evergrande Ocean flower FOTO Imaginechina Limited/Alamy

Proprietăţile Evergrande. FOTO Imaginechina Limited/Alamy

Compania a suspendat luni tranzacţionarea acţiunilor sale în Hong Kong. Gigantul a declarat că va relua tranzacţionarea şi a confirmat că va „comunica în mod activ” cu autorităţile despre proiectul Ocean Flower Island şi va „rezolva problema în mod corespunzător”. 

Evergrande, care a fost al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China în 2020, are mari probleme financiare şi se confruntă cu  datorii de peste 300 de miliarde de dolari. 

De luni de zile se chinuie să strângă numerar pentru a rambursa creditorii, iar preşedintele companiei, Xu Jiayin , ar fi vândut bunuri personale pentru a-şi susţine finanţele. 

Analiştii au fost mult timp îngrijoraţi de faptul că un colaps al Evergrande ar putea declanşa riscuri mai mari pentru piaţa imobiliară din China, dăunând proprietarilor de case şi sistemului financiar mai larg. Imobiliare şi industriile conexe reprezintă până la 30% din PIB-ul ţării.

Guvernul chinez şi-a asumat un rol de lider în ghidarea Evergrande printr-o restructurare a datoriilor sale şi a operaţiunilor comerciale extinse.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri