Gigantul bancar Sberbank finanţează construcţia unui parc fotovoltaic în Deta, judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sberbank este cea mai mare bancă de stat din Rusia
Sberbank este cea mai mare bancă de stat din Rusia

Sberbank Slovensko, subsidiara din Slovacia a Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a acordat un credit garantat până la suma de 7 milioane de euro firmelor Slovunit Energy din Slovacia şi Energy Deta din Timişoata pentru finanţarea construcţiei unui parc fotovolatic în judeţul Timiş, informează Mediafax.

Slovunit Energy deţine Energy Deta, care anul viitor va pune în funcţiune un parc de producţie a electricităţii în panouri fotovoltaice de 4 MW. Parcul va fi construit pe o suprafaţă de aproximativ 9 hectare în localitatea Deta, judeţul Timiş, şi va fi compus din 16.765 de panouri fotovoltaice.

Cel mai mare parc fotovoltaic din România este dezvoltat de o firma Green Vision Seven, controlată indirect de furnizorul chinez de panouri fotovoltaice Hareon. Unitatea va avea la momentul finalizării o capacitate de 82 MW şi este amplasată într-o localitate din judeţul Braşov.

Un alt parc fotovoltaic mare, de 45 MW, este dezvoltat de o firmă deţinută de grupul sud-coreean Samsung, în judeţul Giurgiu.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 410 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliană este cea mai dezvoltată, cu peste 2.100 MW instalaţi, echivalentul a 10% din totalul unităţilor de generare a electricităţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite