GHID Cum să îţi deschizi vulcanizare, service sau spălătorie auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aveţi în plan să vă deschideţi un atelier de reparaţii auto, o vulcanizare sau chiar o spălătorie auto, următorul ghid vă va îndruma prin paşii necesari.

Este un ghid elaborat de către Zoltan Szfarli, consilier la Primăria Municipiului Mediaş, care oferă un şir logic de informaţii utile oricărei persoane care doreşte să deschidă o afacere în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor.

Dezvoltarea permanentă a parcului auto existent la nivel naţional a creat premisa creşterii business-urilor iniţiate în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor. În momentul actual, chiar în condiţiile în care numărul operatorilor economici care activează în acest segment al prestărilor de servicii a cunoscut o creştere seminificativă, un viitor antreprenor poate avea succes în condiţiile în care raportul preţ – calitate este unul competitiv, dovedeşte operativitate şi punctualitate, cunoscând faptul că aceste atribute au un rol esenţial în reuşita unui business în sectorul prestărilor de servicii.

Parcurgerea acestui ghid oferă viitorului antreprenor o imagine de ansamblu asupra principalilor paşi de urmat în vederea deschiderii unui atelier de reparaţii auto, vulcanizări, spălătorii, vopsitorii auto, începând cu avizele şi autorizaţiile necesare, cunoscând faptul că nu toate activităţile enumerate anterior urmează aceleaşi proceduri de autorizare. Spre exemplu deschiderea unei spălătorii auto nu necesită autorizarea din partea Registrul Auto Român (RAR) dar în schimb necesită autorizaţie de mediu. Un service auto necesită autorizare din parte RAR fără a necesita autorizaţie de mediu decât în cazul în care deţine şi staţie de vopsire. Deschiderea unei vulcanizări nu necesită atestarea capacităţii profesionale a conducătorului atelierului.

Toate aceste aspecte precum şi o întreagă gamă de informaţii utile viitorilor antreprenori fiind conţinute în cuprinsul acestui ghid.

Trebuie menţionat faptul că conţinutul acestui ghid nu are un caracter exhaustiv şi anume nu epuizează pe de-a întregul toate obligaţiile legale, scop pe care de altfel autorul nici nu şi l-a propus, menirea acestuia fiind acela de a ajuta un potenţial antreprenor în a-şi contura o imagine de ansamblu în ceea ce priveşte iniţierea unui business în acest domeniu de activitate.

Ghid Deschidere Service Vulcanizare Spălătorie Auto

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite