GHID Cum să îţi deschizi o pensiune turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zoltan Szfarli, consilier la Primăria Municipiului Mediaş, a redactat un ghid pentru românii cu spirit de iniţiativă care vor să îşi deschidă o pensiune turistică sau agroturistică.

Ghidul, obţinut de startupcafe.ro, oferă o imagine de ansamblu asupra principalilor paşi de urmat în vederea deschiderii unei pensiuni turistice/agroturistice începând cu definirea noţiunii de pensiune turistică/agroturistică, aspecte de luat în considerare în alegerea unei locaţii, autorizarea la Registrul Comerţului a claselor de activităţi corespunzătoare, criterii de avut în vedere în alegerea formei de organizare a activităţii, principalele avize şi autorizaţii necesare în vederea desfăşurării în condiţii de legalitate a activităţii precum şi prezentarea altor informaţii cu privire la obligaţii specifice obiectului de activitate prestat.

Trebuie menţionat faptul că conţinutul acestui ghid nu are un caracter exhaustiv şi anume nu epuizează pe de-a întregul toate obligaţiile legale, scop pe care de altfel autorul nici nu şi l-a propus, menirea acestuia fiind acela de a ajuta un potenţial antreprenor în a-şi contura o imagine de ansamblu în ceea ce priveşte iniţierea unui business în acest domeniu de activitate.

Autorul recomandă, însă, în contextul deselor schimbări legislative, ca oricare persoană care se informează din ghid să verifice ulterior în ce măsură informaţiile respective şi-au păstrat autenticitatea în timp, deoarece este posibil ca, în decursul unei anumite perioade de timp de la redactarea lucrăriim unele informaţii să nu mai fie de actualitate.

Potrivit ghidului, pensiunea turistică este o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 15 camere, totalizând maximum 40 locuri, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădire independentă, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţii de pregătire şi de servire a mesei. O pensiune turistică amplasată în mediul rural trebuie să dispună de un teren de cel puţin 1.000 mp ( supraf. construită + suprafaţa terenului din jurul construcţiei).

Pensiunea agroturistică este o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 8 camere, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădire independentă, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţiile de pregătire şi servire a mesei, precum şi posibilitatea participării la activităţi gospodăreşti sau meşteşugăreşti. În cadrul pensiunilor agroturistice se desfăşoară cel puţin o activitate legată de agricultură, creşterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi sau se desfăşoară o activitate meşteşugărească, cu un atelier de lucru, din care rezultă diferite articole de artizanat.

Ghid deschidere pensiune

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite