Furnizorul de videoconferințe Zoom, amendat de Rusia cu peste un milion de dolari

0
Publicat:

 Furnizorul de servicii de videoconferinţe Zoom Video Communications a fost amendat de un Tribunal din Rusia cu 115 milioane de ruble , echivalentul a 1,18 milioane de dolari.

zoom
Aplicație de videoconferințe Zoom Foto: Shutterstock

Amenda Rusiei a fost acordată furnizorilor de servicii de videoconferință deoarece au funcționat în această țară fără a deschide un birou local. Reprezentanţii Zoom nu au fost imediat disponibili pentru a răspunde solicitărilor de a comenta informaţia.

Moscova a avut diverse conflicte cu firmele străine din domeniul tehnologiei privind conţinutul, cenzura, datele şi reprezentarea locală, iar tensiunile s-au acutizat după ce Rusia a invadat Ucraina.

RIA l-a citat pe judecătorul Timur Vakhrameyev care a declarat că amenda reprezintă 10% din veniturile Zoom în 2022 pe piaţa din Rusia.

Săptămâna trecută, Zoom a fost amendat cu 15 milioane de ruble pentru că nu ar fi stocat datele privind cetăţenii ruşi pe un server din Rusia.

Alte companii, cum ar fi Google and Apple, au primit amenzi masive în Rusia în ultimii ani.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Meta a fost găsită vinovată de "activitate extremistă" în Rusia, compania dezminţind acuzaţiile, iar platformele sale Facebook şi Instagram au fost interzise.

Rusia a amendat și alte aplicații mobilă

Rusia a amendat la începutul acestei luni aplicația de socializare TikTok pentru că nu a şters conţinut ce încalcă legile ruse privind „propaganda LGBT” şi serviciul de streaming Twitch pentru găzduirea unui interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că conţinea informaţii false.

Niciuna dintre companii nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de comentariu. Interfax a relatat că un reprezentant TikTok în sala de judecată a insistat ca procedura să fie încheiată, fără a oferi detalii suplimentare.

Amenzile marchează cel mai recent pas în lunga dispută a Moscovei cu Big Tech, cu penalităţi pentru conţinut, cereri legate de stocarea datelor şi unele interdicţii absolute.

TikTok, deţinut de compania IT ByteDance din Beijing, a fost amendat cu 3 milioane de ruble, echivalentul a 51.000 de dolari, de către Curtea districtului Taganski din Moscova.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, cazul împotriva TikTok s-a bazat pe acuzaţii conform cărora compania „promova valori non-tradiţionale, LGBT, feminism şi o reprezentare distorsionată a valorilor sexuale tradiţionale” pe platforma sa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite