Furnizorii de comunicații electronice, obligați să transmită clienților fișa de sinteză a contractului

0
Publicat:

Furnizorii de comunicații electronice sunt obligați la informare precontractuală prin fișa de sinteză a contractului, a anunțat joi ANCOM.

un telefon sprijinit de tsatatura unui laptop
Furnizorii de comunicații electronice, obligați să transmită clienților fișa de sinteză a contractul

Înainte de încheierea unui contract, furnizorii sunt obligați să pună la dispoziția utilizatorilor o serie de informații detaliate, clare și relevante referitoare la serviciile de comunicații electronice de care aceștia urmează să beneficieze.

În plus, utilizatorii trebuie să primească, din partea furnizorului, un set de informații esențiale într-o formă simplă și clară, pe un suport durabil sau, în cazul în care furnizarea pe un suport durabil nu este fezabilă, într-un document care poate fi deschis, vizualizat și descărcat cu ușurință, sub forma unei fișe de sinteză. Fișa de sinteză are un format standardizat și simplificat, iar procesul de informare precontractuală condiționează intrarea în vigoare a contractului de primirea fișei de sinteză.

Formatul fișei de sinteză se aplică tuturor furnizorilor și le permite utilizatorilor să compare mai ușor ofertele de servicii. Modelul poate fi vizualizat aici.

Conținutul fișei de sinteză

Fișa de sinteză trebuie să conțină principalele elemente ale ofertei, cum ar fi:

• denumirea, adresa și informațiile de contact ale furnizorului, inclusiv pentru primirea unor reclamații;

• principalele caracteristici ale fiecărui serviciu furnizat;

• prețurile aferente pentru activarea serviciului de comunicații electronice, precum și orice taxă recurentă sau aferentă consumului;

• durata contractului și condițiile de reînnoire și încetare a acestuia;

• un rezumat al informațiilor privind parametrii de calitate și remediile pe care consumatorul le are la dispoziție, în cazul serviciilor de acces la internet.

În cazul contractelor încheiate cu utilizatorii finali cu dizabilități, informațiile și caracteristicile produselor și serviciilor contractate trebuie să fie adaptate pentru această categorie de consumatori.

Ce, cum şi unde reclami

ANCOM poate lua măsuri dacă furnizorul nu a transmis informațiile precontractuale și/sau fișa de sinteză sau dacă perioada contractuală minimă este mai mare de 24 de luni conform legii. Sesizările pot fi trimise AICI.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite