FTX are un nou CEO plătit exclusiv din buzunarele investitorilor. Ce salariu primește pentru restructurarea companiei

0
Publicat:

Celebra platformă de tranzacționare FTX trece printr-o perioadăfoarte dificilă. Noul CEO are o responsabilitate uriașă pe umeri pentru a scoate compania din faliment.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

John J. Ray este noul director executiv al platformei de tranzacționare FTX. El a primit responsabilitatea de a restructura compania și de a o scoate din faliment. Noul CEO va încasa aproximativ 1.300 de dolari pe oră. La această sumă se mai adaugă și alte cheltuieli. El trebuie să rezolve problema pe care procurorii americani o numesc „una dintre cele mai mari fraude din istoria SUA”, potrivit Business Magazin

Salariul noului CEO ajunge la 2.6 milioane de dolari. Toată suma este achitată integral de investitorii blocați în această companie. Ray împreună cu echipa sa lucrează la fel ca avocații și bancherii care operează o procedură de faliment, nu direct pentru companie. 

Ray are o echipă formată din 4 oameni cu vastă experiență ca directori financiari, directori de informații și administrație. Și aceștia primesc peste 4.200 de dolari pe oră, suma totală ajungând la 8.45 de milioane de dolar pe an.

Deja munca lui John J. Ray are rezultate notabile, echipa sa reușind să recupereze pentru FTX aproape un miliard de dolari. Ray a mai avut cazuri cunoscute de companii aflate în prag de faliment la care a lucrat, precum Enron sau Nortel. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite