Francezii de la Naval Group, interesaţi să participe la programele de înzestrare ale Forţelor Navale Române

0
0
fregata regele ferdinand

Forţele Navale Române preconizează construcţia în România a patru corvete noi şi modernizarea fregatelor „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”. Grupul industrial francez vrea să identifice cât mai mulţi parteneri români pe care să-i antreneze în aceste programe.

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează miercuri un seminar industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze şi româneşti, la care vor participa Ambasadorul Franţei în România Michèle Ramis, reprezentanţi ai Asociaţiei Industriei Navale Franceze (GICAN) şi ai grupului industrial francez Naval Group.

“Decizia Guvernului României de alocare a 2% din PIB pentru bugetul destinat apărării va genera apariţia unor noi oportunităţi în ceea ce priveşte investiţiile necesare pentru creşterea capacităţii de apărare a României şi va aduce beneficii pentru industria românească, implicată în realizarea programelor de apărare. Pentru perioada următoare, Forţele Navale Române preconizează construcţia în România a patru corvete noi şi modernizarea fregatelor „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”, a anun’at Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

În acest context, grupul industrial francez Naval Group, specializat în proiectarea şi construcţia de nave militare, alături de alte sisteme de apărare şi armament, se numără printre companiile franceze care vor fi prezente la seminar. 

“Compania este recunoscută pentru capacitatea de a organiza transferuri comprehensive de tehnologie, materializate în parteneriate durabile şi în dezvoltarea responsabilă a bazei industriale şi tehnologice de apărare. Naval Group şi-a manifestat interesul de a participa la programele Forţelor Navale de înzestrare a flotei militare şi doreşte să identifice cât mai mulţi parteneri români pe care să-i antreneze în aceste programe. În acest sens, Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa au dezvoltat în ultimii ani un parteneriat durabil legat de participarea la programele de înzestrare a Forţelor Navale Române”, a informat CCIR.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite