Fostul CEO al NEPI, Martin Slabbert, atacă piaţa imobiliară cu o nouă companie de investiţii: Prime Kapital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca SEO al NEPI, Martin Slabert a asistat la unele dintre cele mai spectaculoase tranzacţii imobiliare din zona comerţului modern FOTO: Mediafax
Ca SEO al NEPI, Martin Slabert a asistat la unele dintre cele mai spectaculoase tranzacţii imobiliare din zona comerţului modern FOTO: Mediafax

Martin Slabbert şi Victor Semionov, fondatorii şi fosta echipă de management NEPI, pornesc o nouă companie privată de investiţii şi dezvoltare imobiliară, Prime Kapital.

Compania a strâns la începutul lunii martie capital de peste 260 de milioane de euro şi urmareşte oportunităţi pentru investiţii şi dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial şi rezidenţial în Europa centrală şi de est.

„În ultimii 9 ani, am reuşit să construim cu succes o afacere de investiţii şi dezvoltare imobiliară de proporţii, axată în special pe segmentul de retail. Există însă oportunităţi vaste pe întregul spectru al dezvoltărilor şi investiţiilor imobiliare, astfel că am hotărât împreună cu Victor sa le dăm curs într-o nouă structură: o companie cu acţionariat privat gestionată de o echipă puternică de parteneri“ a declarat Martin Slabbert.

Pe lângă Slabbert şi Semionov, din echipa de management Prime Kapital fac parte şi alţi parteneri executivi care contribuie cu o vastă experienţă în dezvoltarea imobiliară, împreună formând echipa de management cu cea mai largă experienţă în domeniul  dezvoltării şi investiţiilor imobiliare din România, se arată într-un comunicat al companiei.

„Combinaţia dată de mandatul nostru flexibil, deţinerea controlului de către echipa de management, structura privată a acţionariatului şi capitalul substanţial pe care Prime Kapital  îl are la dispoziţie, ne permite să luăm deciziile de investiţii bazându-ne în special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absenţa unor obiective pe termen scurt, sub presiunea cărora se află multe companii listate pe bursă, ne deschide opţiuni care nu ne-au fost disponibile în structura anterioară“ a adăugat Victor Semionov.

La nivel operaţional managementul companiei este susţinut de o echipă de analişti cu o vastă experienţă, care au rolul de a asista cu identificarea, analizarea şi evaluarea oportunităţilor de investiţii, precum şi cu implementarea tranzacţiilor. Având în vedere proximitatea primelor tranzacţii şi proiecte, compania va recruta în perioada următoare alţi specialişti cu experienţa în design, project management, leasing precum şi alte funcţii conexe dezvoltării imobiliare, mai transmite compania. 

Prime Kapital are deja o listă de oportunităţi de investiţii în analiză şi este foarte probabil să anunţe în viitorul apropiat un număr de tranzacţii.

Pe termen mediu, luând în calcul capitalul disponibil în prezent, Prime Kapital ţinteşte investiţii de peste 500 de milioane Ede euro. Cu toate acestea, compania nu este supusă presiunii de a investi capitalul într-un termen prestabilit şi se va concentra pe investiţii în proiecte unde poate să contribuie la crearea de valoare, se mai arată în comunicatul companiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite