Fost şef ANAF: A plecat o habarnistă, a venit o profesionistă. Mirela Călugăreanu - o apropiată a lui Mişa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Călugăreanu FOTO Mediafax
Mirela Călugăreanu FOTO Mediafax

Schimbările de ultimă oră care au avut loc la şefia Fiscului stârnesc ample reacţii. Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, spune că noul preşedinte Mirela Călugăreanu este un profesionist, devenit în ultimii ani o apropiată a lui Mişa.

„Când asupra ANAF-ului s-au repezit toţi pafaristii din politică, am avertizat în mod repetat că se va ajunge aici! Azi a fost schimbat a 'nşpea oară preşedintele ANAF. A plecat o habarnista şi a revenit o persoana bine pregătită profesional, dar devenită în ultimii ani o unealtă servila de-a lui Mişa&co.

În pofida bla-bla-ului că va face şi va drege, pot paria că nu va realiza nimic remarcabil, dacă nu va solicita ministrului imediat luarea urmatoarelor măsuri:

-oprirea elanului demolator al ministrului în "reorganizarea" ANAF

-revenirea imediată a direcţiei de IT la ANAF

-reluarea programului cu Banca Mondială

-eliminarea imixtiunii Comisiei Naţionale de Prognoză în activitatea ANAF

-înlocuirea imediată din funcţie a tuturor habarniştilor impuşi în sistem de către PSD

-reducerea drastică a funcţiilor de conducere

-înlocuirea şefului Direcţiei de administrare a marilor contribuabili, celebrul lacrimolog Mişa Ionuţ, vinovat de foarte mulţi ani încoace de acută lipsă de performanţă în domeniu

-dotarea imediată cu tehnică de calcul a subunităţilor

Cât priveşte îmbunătăţirea relaţiei cu contribuabilii, ar putea urma modelul consacrat al "atenţiei" pe care Mişa& co l-au acordat Teldrumului... pe când Daddy era afară...

Şi, pentru ca Orlando i-a cerut noului preşedinte "să elimine politizarea şi corupţia", mi-aş mai permite o sugestie: să-l destituie, printre multi alţii, şi pe secretarul general ANAF.

Aşadar, dacă sunteti naivi puteţi crede în „rebranduirea” PSD”, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor postate pe site-ul Fiscului, secretar general este Lilian Onescu, fostul prefect de Călăraşi.

Surse din Ministerul Finanţelor au declarat pentru „Adevărul” că Lilian Onescu a performat în toate funcţiile pe care le-a avut de-a lungul timpului, indiferent de culoarea politică a preşedinţilor ANAF cărora le-a fost subordonat. „Domnul Onescu a avut evaluări foarte bune din partea fiecăruia dintre cei trei preşedinţi ai ANAF”, au declarat sursele citate.

Citeşte şi: Cine este noua şefă a Fiscului şi ce avere are. Soţul colectează taxe la Sectorul 1, iar cumnatul este inspector antifraudă

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite