Ford colaborează cu Allego pentru instalarea stațiilor de încărcare la reprezentanțele europene

0
Publicat:

Constructorul auto american Ford şi reţeaua de încărcare a vehiculelor electrice Allego au anunţat marţi că vor introduce staţii de încărcare ultra-rapide pentru clienţii Ford precum şi pentru uz public la multe dintre reprezentanţele din Europa ale constructorului american, în cadrul unui nou parteneriat.

foto stații de încărcare mașini electrice
Ford colaborează cu Allego pentru instalarea stațiilor de încărcare la reprezentanțele europene

Directorul Allego, Mathieu Bonnet, a spus că primele staţii de încărcare ar urma să fie instalate în primul trimestru din 2025 şi în următorii trei-patru ani vor fi disponibile la multe reprezentanţe Ford din Europa. Aceste staţii vor fi deschise tuturor proprietarilor de automobile electrice, a precizat Bonnet, citat de Reuters.

Lipsa infrastructurii de încărcare este considerată un obstacol major în calea adoptării pe scară largă a automobilelor electrice în Europa şi unul dintre motivele pentru încetinirea ritmului de creştere a cererii de automobile electrice.

Allego va instala staţii de încărcare capabile să asigure utilizatorilor de automobile electrice o încărcare de până la 400 de kilowaţi timp de 24 de ore din 24. În condiţiile în care Allego va investi în staţiile de încărcare, reţeaua va primi veniturile generate de pe urma încărcătoarelor. Însă utilizatorii serviciului de încărcare Ford BlueOval vor beneficia de tarife preferenţiale pentru utilizarea încărcătoarelor.

Joerg Hofmeister, responsabil pe Europa pentru încărcare şi energie la Ford Model e, a precizat că încărcătoarele se vor concentra iniţial pe pieţele principale ale constructorului auto american, respectiv cele din Marea Britanie, Germania, Ţările de Jos, Franţa, Italia şi Spania, plus unele pieţe mai mici precum Norvegia.

Ford are o reţea de aproximativ 1.800 de reprezentanţe în Europa, însă majoritatea celor din zone urbane sau a celor care este probabil să beneficieze de un trafic ridicat al vehiculelor electrice vor avea instalate staţii de încărcare ultra-rapide, a precizat Hofmeister. Potrivit acestuia, oferirea de staţii de încărcare pentru uz public va aduce proprietarii de alte mărci de automobile electrice în contact cu oferta Ford. "Este o oportunitate excelentă de a ne prezenta produsele noastre", a spus Hofmeister.

În luna martie 2022, constructorul auto Ford Motor Company a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite