Ford va impune 13 zile de pauză în producţia modelului B-Max

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Vânzările scăzute din segmentul căruia îi aparţine modelul B-Max au impus încă o pauză forţată în uzina de la Craiova, care va contoriza nu mai puţin de 13 zile în luna noiembrie.

Criza industriei auto care traversează Europa în acest moment nu este foarte prietenoasă cu segmentul din care face parte B-Max-ul produs la Craiova, aşa că americanii au fost forţaţi să apeleze din nou la o soluţie nu tocmai îmbucurătoare şi anume stoparea producţiei.

Nu este prima dată când Ford apelează la această măsură drastică, ultimele trei luni înregistrând trei astfel de pauze, cu durate diferite. În total, în ultimele trei luni, linia de asamblare din Craiova a staţionat timp de 33 de zile. Spre deosebire de pauzele anterioare, de data aceasta va fi oprită şi linia de producţie a motoarelor Ecoboost, care până acum nu a fost afectată de precedentele întreruperi ale procesului tehnologic.

Conform estimărilor ZF, în cele 33 de zile în care linia de asamblare a staţionat, Ford ar fi produs nu mai puţin de 12.200 de automobile şi 8.000 de motoare, care ar fi generat un venit de 210 milioane de euro.

„Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna noiembrie. Suspendarea timp de 8 zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă de vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule“, au spus oficialii mărcii.

Uzina din România nu este singura afectată, vânzările modeste lovind şi în producţia de la  Saarlouis, Germania, acolo unde sunt asamblate modelele Focus şi C-Max, ce utilizează tot propulsoare 1.0 EcoBoost produse la Craiova.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite