Florin Cîţu, la raport în Senat. Ministrul trebuie să dea explicaţii despre rating-ul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO gov.ro
Florin Citu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu este invitat, miercuri, la ora 14.00, la audieri în comisia economică din Senat, pentru a explica diferenţa între „perspectiva negativă” a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi „perspectivă pozitivă” oferită de ministru.

Ordinea de zi va fi: „Analiza principalelor concluzii ale Raportului de ţară al agenţiei americane de rating Standard&Poors, respectiv menţinerea ratingului suveran al României la nivelul BBB, precum şi aspecte referitoare la perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni”.

Invitaţia a fost lansată de senatorul PSD Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat.

„Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după Corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în faţa Comisiilor Economică şi Buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!”, a scris Daniel Zamfir, pe Facebook.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite