Florin Cîţu, despre proiectul de buget: Va trebui realizat de la zero, pentru că avem mai puţine ministere. Va fi dificil să ne încadrăm în deficitul de 3%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat marţi, la preluarea efectivă a portofoliului de ministru că va fi dificilă realizarea proiectului de buget pe anul 2020, pe de o parte pentru că trebuie luate în calcul mai puţine ministere, iar pe de alta deficitul asumat faţă de Uniunea Europeană.

Ministrul de Finanţe a afirmat că până acum bugetul a fost construit pentru 28 de ministere, dar actualul cabinet are doar 16. „Va trebui să lucrăm la acest proiect, nu putem porni de la el. 15 decembrie rămâne ţinta pentru buget, încerc să mă ţin de această dată, depinde de ce găsim”, a afirmat el.

Ministrul de Finanţe a afirmat că nu este convins că România se poate încadra în ţinta de deficit de 3% pentru acest an, în condiţiile în care execuţia bugetară la nouă luni a arătat un deficit de 2,66% din PIB.

"Prima prioritate e rectificarea bugetară şi a doua este bugetul. Vedem ce este acolo şi apoi pot să mă pronunţ. Vor fi mai puţine ministere şi totul va începe de acolo. Ambiţia noastră rămâne să rămânem în 3%. Ştiţi, după 9 luni suntem la 2,6%", a spus Cîţu la venirea la minister.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite