Fitch scade ratingul de credit pe termen lung al Rusiei la „B”, de la „BBB”, cu perspectivă negativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fitch

Agenţia internaţională de rating Fitch Ratings a retrogradat ratingul pe termen lung al Rusiei în valută străină la „B”, de la „BBB”, conform unui comunicat al instituţiei.

Fitch consideră că severitatea sancţiunilor internaţionale, ca răspuns la operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina, a sporit ameninţările la adresa stabilităţii macrofinanciare a ţării şi ar putea submina disponibilitatea acesteia de a plăţi datoria publică.

Perspectivele negative reflectă un grad ridicat de volatilitate internaţională, inclusiv posibilitatea unei înăspriri în continuare a sancţiunilor şi incertitudinea cu privire la răspunsul Rusiei, inclusiv o posibilă neplată a datoriei, precum şi un risc crescut de pierdere a încrederii în economia internă.

Potrivit agenţiei, evenimentele în curs ar putea slăbi atât finanţele externe, cât şi finanţele publice ale Federaţiei Ruse. De asemenea, aceleaşi evenimente ar putea să limiteze serios flexibilitatea financiară a acesteia, să reducă semnificativ creşterea PIB şi să crească riscurile interne şi geopolitice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite