Firea: S-au alocat 2,7 miliarde de lei pentru pensii, salarii şi alocaţii şi 269 milioane lei pentru compensarea facturilor la energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a declarat vineri că Ministerul Muncii a primit la rectificarea bugetară suma de 2,7 miliarde lei pentru pensii, salarii şi alocaţii, plus 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie. Suma este mai mare decât cea anunţată în cele două proiecte de rectificare bugetară publicate pe site-ul MFP.

Gabriela Firea, ministrul Familiei din Cabinetul Ciucă, a anunţat printr-o postare ce bani au fost alocaţi la rectificarea bugetară pentru Ministerul Muncii. Firea spune că au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru asigurarea plăţii salariilor si alocaţiilor De asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie şi gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plăţile pentru consumatorii vulnerabili.

”Ne îndeplinim promisiunile făcute! Pensiile, salariile şi alocatiile de stat pentru copii vor fi plătite integral şi la timp. Se apropie Sărbătorile de iarnă şi orice familie are nevoie de bani pentru pregătiri”, a scris Firea pe Facebook.

Ministrul Familiei anunţă că au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru asigurarea acestor plati, prin rectificarea bugetara aprobata azi de guvern.

De asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie şi gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plăţile pentru consumatorii vulnerabili.

”Guvernul a aprobat si majorarea cu peste 1,5 miliarde lei a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru capitolul asistenta socială. Sunt asigurate astfel sumele necesare pentru plata alocatiilor de stat - peste 572 milioane lei, a indemnizatiilor pentru creşterea copilului - peste 86 milioane lei, a sumelor pentru persoanele cu dizabilitati - peste 314 milioane lei”, spune Firea. 

Potrivit proiectelor de rectificare bugetară publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale i-a fost suplimentat fondul cu 2.195,7 milioane lei per sold - la fel şi în primul proiect de rectificare bugetară (24 noiembrie) şi în cel de-al doilea (25 noiembrie).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite