Ferrero a pierdut zeci de milioane de euro din cauza contaminării ciocolatei cu salmonela

0
0
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Scandalul din jurul apariţiei salmonelei în ciocolata Kinder a costat compania italiană Ferrero zeci de milioane de euro, a declarat directorul diviziei franceze, Nicolas Neikov, într-un interviu pentru ziarul Le Parisien, publicat joi. Sursa de infecţie a fost identificată la o fabrică din Arlon.

„Am pierdut 40% din cifra de afaceri de Paşte, ceea ce este deosebit de dureros pentru noi. Pierderea financiară totală se va ridica la câteva zeci de milioane de euro", a spus el. Până în prezent, Ferrero a primit peste 150.000 de cereri de despăgubiri, dintre care 90% au fost satisfăcute prin cupoane de reducere pentru produsele companiei, în valoare totală de puţin sub 2 milioane de euro.Despăgubiri directe vor fi plătite individual celor care prezintă simptome grave sau sunt internaţi în spital, a dat asigurări Neikov.

Potrivit acestuia, după identificarea sursei de infecţie la uzina din Arlon, compania a fost nevoită să elimine peste 3.000 de tone de produse. Conform constatărilor preliminare ale anchetei interne, sursa salmonelei se afla în filtrul rezervorului de unt. Încă nu se ştie exact cum a avut loc contaminarea.

Neikov a spus că firma a detectat prima dată salmonella în produsele sale pe 15 decembrie şi a oprit imediat producţia la această fabrică. De asemenea, Neikov a adăugat că primele semnale despre o posibilă infecţie au venit de la autorităţile sanitare germane abia pe 24 martie, puţin mai târziu li s-au alăturat autorităţile de reglementare din Marea Britanie şi Franţa. Dar abia la începutul lunii aprilie, compania a decis pentru prima dată să recheme produse din magazine.

Neikov a menţionat că Ferrero se aşteaptă să reia producţia la fabrica din Arlon pe 13 iunie. Pentru a face acest lucru, angajaţii companiei intenţionează să scoată 10.000 de piese de pe transportor şi să le cureţe. În paralel, compania examinează materiile prime din care se prepară delicatesa pentru a detecta o posibilă sursă de contaminare.

Pe 11 aprilie, Parchetul Provincial din Luxemburg a început să colecteze informaţii despre contaminarea cu salmonela a ciocolatei produse la fabrica Ferrero din Arlon. Câteva sute de cazuri de infecţie cu salmonela, apărute în Europa ar putea fi asociate cu aceasta.

Pe 8 aprilie, Agenţia Federală Belgiană pentru Siguranţa Lanţului Alimentar a decis să închidă temporar fabrica.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite