Facebook a plătit 10.000 de dolari unui puşti din Finlanda pentru că a găsit o problemă în aplicaţia Instagram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a plătit o sumă 10.000 de dolari unui puşti de 10 ani din Finlanda care a găsit un defect al aplicaţiei foto Instagram, deţinută de către gigantul reţelelor de socializare.

Jani, al cărui nume de familie nu a fost dezvăluit, este cel mai tânăr beneficiar al „bug bounty“, recompense plătite utilizatorilor care găsesc viruşi sau vulnerabilităţi ale platformelor Facebook.

„Am vrut să văd dacă serviciul de comentarii al Instagram poate rezista unui cod ostil. S-a dovedit că nu poate“, a declarat Jani publicaţiei finlandeze Iltalehti.

Facebook a precizat că problema a fost rezolvată în februarie, iar recompensa a fost plătită în martie.

Jani, care este prea tânăr pentru a avea un cont personal pe Facebook sau pe Instagram, a spus că a învăţat despre coduri pe Youtube şi a găsit o modalitate de ştergere a comentariilor utilizatorilor de pe conturile deţinute pe Instagram.

„Aş fi putut şterge comentariile oricui. Chiar şi cele cele ale lui Justin Bieber“, a mai spus el.

Puştiul a declarat se gândeşte la o carieră în domeniul securităţii datelor, dar deocamdată vrea ca din banii de recompensă să îşi cumpere o bicicletă şi o minge de fotbal.

Facebook a cumpărat reţeaua de partajare foto Instagram în anul 2012 cu un miliard de dolari. Între timp, aceasta a ajuns la 400 de milioane de utilizatori, mai mult decât Twitter, care are 310 milioane de utilizatori.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri