Fabrica de frigidere care a ars în 5 iunie îşi mută producţia într-un spaţiu închiriat. O parte din angajaţi şi-au pierdut locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Frigoglass FOTO Opiniatimisoarei.ro

Fabrica de frigidere din Timişoara care a ars în 5 iunie îşi mută producţia într-un spaţiu închiriat, intenţionând să construiască o nouă fabrică şi să îşi ajute salariaţii rămaşi fără loc de muncă în urma incendiului să se reangajeze.

Incendiul de la fabrica noastră de echipamente frigorifice comerciale din Parta, judeţul Timiş, de sâmbătă, 5 iunie, a provocat daune grave în primul rând zonei de producţie. Frigoglass precum şi serviciile locale de urgenţă au confirmat că nu au existat victime în timpul incidentului şi că toţi angajaţii noştri sunt bine.

Având în vedere amploarea daunelor, procesul de producţie din fabrică a fost oprit şi au fost iniţiate planuri de urgenţă pentru a acoperi cererea clienţilor noştri de la baza noastră globală de producţie”, a anunţat Frigoglass România.

Compania evaluează posibilitatea de a continua la nivel local activitatea de producţie într-un spaţiu închiriat, cu resurse limitate, examinând în acelaşi timp perspectiva de a reconstrui fabrica în aceeaşi locaţie şi de a relansa afacerea la scară completă.

Activitatea companiei legată de serviciile aftermarket şi piese de schimb, precum şi cercetarea şi dezvoltarea, serviciul regional de vânzări şi serviciile partajate IT nu sunt afectate de acest incident şi toţi angajaţii care lucrează în aceste departamente îşi vor continua activitatea curentă.

„O prioritate maximă pentru Frigoglass este asistarea angajaţilor al căror loc de muncă a fost afectat de acest incident nefericit. În acest sens, în cooperare cu trei companii specializate în consultanţă şi recrutare de personal, am lansat un program de plasare de forţă de muncă pentru a sprijini toţi angajaţii ale căror posturi au fost afectate, prin identificarea şi oferirea de oportunităţi de angajare pe piaţa forţei de muncă locale.

În timpul vizitei recente la Timişoara, conducerea executivă a grupului Frigoglass s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor locale care şi-au reafirmat sprijinul total acordat companiei în depăşirea acestei situaţii nefericite.

Pe aceasta cale, dorim să ne exprimăm recunoştinţa şi să le mulţumim din nou autorităţilor locale, precum şi tuturor angajaţilor şi colaboratorilor Frigoglass, pentru sprijinul şi înţelegerea lor în acest moment dificil pentru companie. Ne reconfirmăm angajamentul de a merge înainte cu tărie şi de a relansa afacerea locală”, au declarat membrii conducerii companiei.

Frigoglass a deschis fabrica de frigidere de la Parţa în anul 1994. În tot acest timp a funcţionat fără întrerupere, producând vitrine frigorifice. În prezent, compania are 1.012 angajaţi, dintre care 800 muncitori în producţie.

Potrivit cifrelor de la Registrul Comerţului, Frigoglass, deţinută de un holding olandez şi administrată de un grec, a avut în 2020 un număr mediu de angajaţi de 1.042, o cifră de afaceri de aproape 500.000.000 de lei şi un profit de 4,2 milioane lei. În 2019, fabrica de frigidere aflată pe raza comunei Parţa, a avut o cifră de afaceri de peste 767.000.000 de lei şi un profit de 28 de milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite