Eventuala vânzare a Telekom către Orange are nevoie de avizul Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telekom logo

Consiliul Concurenţei din România nu a fost sesizat în legătură cu posibila vânzare a Telekom România către Orange, tranzacţia trebuind însă avizată de Comiaia Europeană.

Consiliul Concurenţei nu a primit nimic oficial în legătură cu posibila vânzare de acţiuni Telekom România către Orange, dar dacă acest lucru este real "vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană", pentru că este o tranzacţie de interes pentru România şi obiectivul nostru este să nu se diminueze concurenţa pe piaţa românească, pentru că suntem foarte mulţumiţi de cum merg lucrurile în momentul de faţă, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

"Nu ştim nimic oficial, nu am primit o înştiinţare oficială, suntem însă parteneri în grupul de lucru de la guvern care discută opţiunile pe care le are statul ca acţionar semnificativ în Telekom. Dacă se concretizează ştirile vehiculate în presă că va fi o tranzacţie sau că Orange-ul este în pole position să preia activitatea de telecomunicaţii a firmei Telekom România, operaţiunea va fi notificată Comisiei Europene, deci nu în România va fi luată decizia, ci la Bruxelles, din raţiuni legale - tranzacţia îndeplineşte condiţia legală pentru a fi notificată Comisiei Europene şi nu Consiliului Concurenţei din România - deci dacă lucrurile astea se adeveresc oricum noi vom fi consultaţi, vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană, pentru că este o tranzacţie de interes pentru România şi obiectivul nostru va fi să nu se diminueze concurenţa pe piaţa românească, pentru că suntem foarte mulţumiţi de cum merg lucrurile în momentul de faţă, pentru că avem patru operatori, se concurează între ei intens, ceea ce a dus la o calitate bună a serviciilor în România şi la preţuri mici şi vrem să ne asigurăm că şi în viitor lucrurile rămân în acest fel", a explicat el.

Potrivit informaţiilor publicate în mass-media, Orange ar dori să achiziţioneze fostul Romtelecom (actualmente Telekom România, n.r.) pentru a-şi completa oferta de servicii de telefonie mobilă cu servicii de comunicaţii fixe (internet fix şi cablu TV), pe modelul Vodafone - UPC.

Telekom România este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite