Dragu: Până la începutul lui septembrie toată ţara va avea posibilitatea de a oferi servicii de plată cu cardul la ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu mai promisese plata taxelor cu cardul din luna iunie, dar procesul a fost întârziat  FOTO Mediafax
Anca Dragu mai promisese plata taxelor cu cardul din luna iunie, dar procesul a fost întârziat  FOTO Mediafax

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat, marţi seară, după şedinţa de guvern, că până la începutul lunii septembrie va fi posibilă plata cu cardul la ANAF în toată ţara, precizând că în doar câteva zile aceasta va funcţiona în Galaţi şi Timişoara.

„În acest moment au fost semnate contractele şi se achiziţionează POS în două judeţe, în Galaţi şi Timişoara, şi e o chestiune de două-trei zile până când într-adevăr ele vor fi efectiv operaţionale. Achiziţia aceasta pentru acest serviciu pentru plata cu cardul s-a făcut diferenţiat pe fiecare regiune a ANAF. Practic, Galaţi şi Timişoara au fost cele mai avansate, dar urmează într-un termen foarte scurt şi celelalte regiuni ale ţării, noi spunem până la începutul lunii septembrie (...) toată ţara va avea această posibilitate de a oferi servicii de plată cu cardul la ANAF“, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanţelor.

Anterior, în data de 29 martie, Dragu promitea că „din iunie, persoanele fizice vor putea plăti taxele cu cardul“.„Din iunie, fiecare român persoană fizică îşi va putea plăti taxele cu cardul. În acest moment, evaluăm mai multe soluţii, printre care se află şi înrolarea ANAF în platforma Ghişeul.ro. De asemenea, analizăm gradul de compatibilitate tehnică şi costurile aferente“, explica atunci Anca Dragu, invitată la Ora Guvernului.

Ulterior, în data de 30 mai, mai mulţi oficiali guvernamentali promiteau acelaşi lucru, dar din toamnă. „Având în vedere numărul mare de solicitări pentru plata taxelor online, ANAF a demarat procedurile şi sperăm ca din toamnă acest lucru să fie posibil cel puţin la nivelul persoanelor fizice“, a afirmat Dragu la conferinţa de aniversare a cinci ani de activitate a platformei de plăţi online.

De asemenea, românii care lucrează în străinătate îşi vor putea plăti taxele şi impozitele cu carduri emise de bănci din alte state, declara atunci şi Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor. „Vreau să anunţ astăzi în premieră că, în maxim o lună, taxele şi impozitele locale vor putea fi plătite de românii din afara graniţelor prin intermediul cardurilor. Până acum, acest lucru nu era posibil, decât cu un card emis în România“, a afirmat Bostan la o conferinţă organizată de Ghiseul.ro.

„Plata este în curs de implementare, a fost una dintre priorităţile noastre. Românii folosesc acum Western Union sau trimit banii la părinţi să plătească impozitul pe proprietate, de 100-200-500 de lei, care oricum este cea mai mică sumă dintre toate statele“, a mai spus Bostan.

De asemenea, Dragoş Doroş, şeful Fiscului, anunţat atunci că instituţia pe care o conduce a început să doteze ghişeele ANAF cu terminale de plată cu cardul, urmând ca în circa trei luni contribuabilii să-şi poată plăti taxele şi impozitele cu cardul.

 „În afară de Ghiseul.ro, pe termen scurt, noi mai implementăm şi nişte POS-uri la toate ghişeele ANAF din ţară, procedurile de achiziţii au început să fie în linie dreaptă şi o să vedeţi în una-două-trei luni cum încep să apară încet-încet şi veţi putea începe să plătiţi cu cardul şi la ghişeele ANAF“, anunţa Doroş.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite